Головна » Бізнес » Промисловість » Соляна криза. В проект будівництва нового сільзаводу на Львівщині внесли зміни
Сільнички

Соляна криза. В проект будівництва нового сільзаводу на Львівщині внесли зміни

На Львівщині триває підготовка до будівництва нового сільзаводу.

Як повідомила днями прес-служба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, майбутній Модрицький сільзавод отримає дві додаткові ділянки для розміщення свердловин та споруд, необхідних для видобування соляного розсолу. Площа кожної з ділянок — 0,25 га.

Загалом підприємство з виробництва солі “Екстра”, яке планують збудувати у селі Модриці Трускавецької ОТГ Дрогобицького району, займатиме територію площею 15 га. На 2,6 га з них передбачено розмістити будівлі і споруди головного виробничого майданчика, а на решті — супутні будівлі і споруди, пов’язані зі зберіганням та очищенням соляного розсолу.

Громадські слухання змін у детальний план території, де буде розміщено сільзавод, відбудуться 17 червня. На них же обговорять звіт про стратегічну екологічну оцінку цього проекту.

Як відомо, інвестором проекту будівництва Модрицького сільзаводу виступає ТОВ «Укрінвестсистем» з Києва, керівником і кінцевим бенефіціарним власником якого є Данило Псарьов, а засновником — кіпрська компанія «Енкімо ЛТД». В 2018 р. повідомлялось, що реалізація цього проекту обійдеться приблизно у 34 млн євро. За даними Львівської ОВА, потужність сільзаводу становитиме 100 тис. тонн солі в рік.

Нагадаємо, на тлі дефіциту солі, що виник в Україні внаслідок зупинки підприємства «Артемсіль», наростити виробництво вирішив Дрогобицький солеварний завод, проте, щоб задовільнити існуючий попит, цього буде недостатньо.

Читайте також:

x

Рекомендуємо

БпЛА

Виробників БпЛА на Львівщині планують підтримувати з обласного бюджету

Виробники безпілотних літальних апаратів та інших товарів військового й подвійного призначення зможуть ...