Головна » Бізнес » Промисловість » Philip Morris збудує тютюнову фабрику на Львівщині
Marlboro

Philip Morris збудує тютюнову фабрику на Львівщині

Тютюновий гігант Philip Morris International й досі не пішов з Росії, але збирається наростити виробничі потужності в Україні

Компанія заявила про намір інвестувати більше 30 мільйонів доларів у будівництво тютюнової фабрики у Львівській області. Де саме — не уточнює. За словами гендиректора «Філіп Морріс Україна» Максима Барабаша, локацію запропонував UkraineInvest, урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій.

Підготовчі роботи зі спорудження підприємства розпочнуть уже в липні цього року, а запуск виробництва на ньому заплановано на 1 квартал 2024 року.

На новій фабриці працюватиме понад 250 людей. На роботу братимуть в першу чергу працівників харківського підприємства Philip Morris.

За рахунок виробництва на Львівщині компанія розраховує повністю задовольнити внутрішній попит на її продукцію.

«Але це більше, ніж лише інвестиція в інфраструктуру та розширення можливостей нашої компанії. Це демонстрація нашої відданості Україні та її народу. Ця інвестиція є потужним сигналом для інших міжнародних інвесторів – впевненості в економіці України, українському народові та майбутньому України», — прокоментував президент європейського регіону Philip Morris Int. Массімо Андоліна.

«Відкриваючи це нове підприємство, ми ще раз демонструємо нашу підтримку Україну», — підтакнув своєму босу Максим Барабаш.

Однак урочистий момент затьмарює той факт, що Philip Morris досі продовжує працювати в Росії. Компанія ніби й шукала, кому б то продати тамтешній бізнес, але зрештою в лютому цього року гендиректор Яцек Ольчак пожалівся, що зробити це не так просто, а точніше навіть дуже складно через встановлені в РФ обмеження. Тож, як кажуть, віз і далі там. За 2020 рік Philip Morris сплатила в країні-агресорці 2,91 млрд дол податків.

В Україні Philip Morris працює з 1994 року. З початку повномасштабної війни в Україні компанія забезпечила стале постачання своєї продукції в Україну завдяки імпорту з 8 фабрик PMI та тимчасовому партнерству з іншим виробником в Україні. У 2022 році «Філіп Морріс Україна» сплатила в Україні 25,3 млрд грн податків.

Philip Morris випускає сигарети Marlboro, L&M, Bond Street, Parliament та ін. Вона також виробляє системи нагрівання тютюну IQOS та тютюнові стіки до них.

x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...