Головна » Бізнес » Промисловість » Суд конфіскував продукцію львівського заводу, призначену для виробника бойових вертольотів з Росії
Вертоліт Мі-35 у повітрі під час здійснення пострілу
Вертоліт Мі-35. Фото: Міноборони РФ

Суд конфіскував продукцію львівського заводу, призначену для виробника бойових вертольотів з Росії

У російського виробника бойових вертольотів компанії «Роствертол» (Ростов-на-Дону, РФ) в Україні конфіскували партію комплектуючих, яку для нього виготовив один з львівських заводів.

Про це повідомила Служба безпеки України, посилаючись на відповідне рішення Вищого антикорупційного суду.

Загальна вартість вилученої продукції становить майже 5,5 млн доларів.

В СБУ зазначили, що партію комплектуючих, про які йде мова, львівське підприємство виготовило для росіян за контрактом ще від 2011 року. Вони були призначені для систем управління бойовими вертольотами. «Російська компанія сподівалась отримати своє замовлення з українського заводу ще у 2014 році, до початку вторгнення країни-агресора. Однак, контррозвідники СБУ заблокували передачу вертолітних комплектуючих до рф», — сказано у повідомленні.

Тепер СБУ має намір ініціювати передачу конфіскованих технологічних складових на користь виробництва озброєнь для Збройних сил України.

«Роствертол» входить до холдингу «Вертольоти Росії» держкорпорації «Ростех». Виробляє бойові вертольоти Мі-26, Мі-28 та Мі-35.

x

Рекомендуємо

Поле

Прокуратура конфіскувала в іноземців 6 земельних ділянок на Львівщині

У Львівській області конфіскували 6 земельних ділянок, які перебували у власності іноземців, ...