Головна » Бізнес » Промисловість » Екс-керівника оборонного підприємства у Львові викрили на послабленні української ППО
ЗРК Бук
Фото умовне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Екс-керівника оборонного підприємства у Львові викрили на послабленні української ППО

Служба безпеки України викрила колишнього керівника одного зі стратегічних підприємств військово-промислового комплексу на Львівщині, який «роззброював» українську протиповітряну оборону напередодні російського вторгнення.

За повідомленням прес-служби СБУ, чоловік давав своїм підлеглим необґрунтовані вказівки розукомплектовувати комплекси ППО, які надходили на підприємство для ремонту та модернізації. «Списані» ж деталі, в яких була значна частка дорогоцінних металів, привласнював.

Таким чином до початку 2022 року було «роззброєно» декілька українських комплексів ППО. Збитки бюджету оцінюються у 2,4 млн гривень.

«Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинної схеми. Таким чином, цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення рф», — зазначили в спецслужбі.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому «світить» до 12 років з конфіскацією майна. Триває розслідування, аби встановити всі обставини. Перевіряється інформація про можливу причетність фігуранта до співпраці з російськими спецслужбами.

x

Рекомендуємо

Поле

Прокуратура конфіскувала в іноземців 6 земельних ділянок на Львівщині

У Львівській області конфіскували 6 земельних ділянок, які перебували у власності іноземців, ...