Головна » Інше » Німеччина та ЄС дадуть гранти для 100 українських підприємств
Євро

Німеччина та ЄС дадуть гранти для 100 українських підприємств

Німеччина та ЄС нададуть гранти 100 українських підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни.

Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю Мінекономіки.

Обрані підприємства отримають фінансування в сумі не більше 10 тис. євро кожен. Загалом на цю справу Німеччина з ЄС передбачили в межах програми EU4Business 1 млн євро.

Претендувати на грант можуть мікро-, малі та середні підприємства (ММСП), які працюють у сферах переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість), креативних індустрій, логістики та транспорту, а також інших секторів з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Заявки приймаються з 28 лютого до 24 березня 2024 року за цим посиланням.

Це вже друга хвиля підтримки українського бізнесу від ЄС та Німеччини у рамках грантового конкурсу для 100 ММСП з початку 2024 року.

Коментар

Надія Бігун, заступниця міністра економіки України:

— Підтримка й стимулювання розвитку українського підприємництва є одним з пріоритетів для нашого уряду. Адже нині, під час війни, саме робота бізнесу тримає економіку і дозволяє забезпечувати оборонні потреби країни, які ми фінансуємо за рахунок сплачених ним податків. Вітчизняні підприємства працюють в надзвичайно складних умовах постійних ракетних обстрілів, блекаутів, розірваних ланцюжків постачання, нестачі людських ресурсів. Тому ми вдячні нашим партнерам за грантову підтримку українських підприємців, що дає їм можливість розвиватись, модернізувати виробництво, збільшувати експортний потенціал

x

Рекомендуємо

В Україні стартував новий проект з підтримки бізнесу, що тримає економічний фронт

Переможці проекту отримають по 250 тис. гривень