Головна » Інше » Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини
На Львівщині навчатимуть на операторів цивільного дрона
Фото: loda.gov.ua

Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини

У Львівській області на сьогодні у двох закладах профтехосвіти навчають нової спеціальності — «Оператор дистанційно керованих апаратів», або на оператора цивільного дрона.

Поки що лише у комплексі з іншими професіями. Однак планується, що уже з осені 2024 року студенти зможуть здобувати таку професію як основну, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає прес-служба ОВА.

Для цього було затверджено професійний стандарт, який описує вимоги до компетентностей майбутніх операторів дронів. На підході — освітній стандарт. Відтак закладам залишиться успішно пройти ліцензування.

Обласна влада, за словами Козицького, планує, що згодом на операторів цивільних дронів навчатимуть ще у трьох профтехах області.

«Оператор цивільного дрона — важлива та актуальна спеціальність, адже люди вмітимуть керувати безпілотниками для розмінування територій; оцінки збитків, яких інфраструктурі та екосистемі завдала війна; моніторингу стану сільськогосподарських та лісових угідь; медійного висвітлення. І це ще далеко неповний перелік можливостей», — прокоментував керівник області.

Одночасно з Львівщиною нову професію почали запроваджувати у Дніпропетровській області. Згодом до них підтягнуться ще п’ять навчальних закладів у Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях.

x

Рекомендуємо

Релокація підприємств

На Львівщині поменшало релокованих підприємств. Куди поділися

Чотири десятки підприємств із числа тих, що з початку війни релокувалися у ...