Головна » Інше » ВАКС постановив примусово доставити Дубневича до суду
Ярослав Дубневич
Ярослав Дубневич

ВАКС постановив примусово доставити Дубневича до суду

Учора, 26 жовтня, після того як народний депутат Ярослав Дубневич не з’явився на суд у справі, де його обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн гривень, колегія суддів Вищого антикорупційного суду України постановила здійснити до нього привід. Тобто доставити до суду примусово.

Про це повідомила прес-служба ВАКС.

Здійснити привід Дубневича суд доручив детективам НАБУ.

Крім того, за неявку на судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду, ВАКС зобов’язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу.

Указана ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Наступне засідання у справі про незаконне заволодіння коштами філії «Укрзалізниці», в якій фігурує Ярослав Дубневич, призначено на 2 листопада ц.р.

Нагадаємо, 17 жовтня Дубневич з’явився на суді в ВАКС не фізично, а по відеоконференцзв’язку, зіславшись на те, що перебуває в лікарні. Однак в якій саме, не уточнив.

Раніше того ж дня НАБУ оголосило Ярослава Дубневича у розшук як підозрюваного в іншому кримінальному провадженні. Його підозрюють у тому, що організував заволодіння державним майном на суму понад 2,1 млрд грн та легалізував незаконно отриманий прибуток (справа про розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ).

x

Рекомендуємо

Хлібосол

Верховний Суд поставив крапку у справі Львівська міськрада проти «Хлібосолу»

Верховний Суд відмовився відкривати провадження за касаційною скаргою Львівської міськради на постанову ...