Головна » Бізнес » Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом
Олександр Свіщов, львівський бізнесмен
Олександр Свіщов. Фото: ictv

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під Львовом. Його компанія, «Закритий недиверсифікаційний венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев», перемогла вчора, 11 березня, у торгах з продажу цієї ділянки, запропонувавши за неї 102,7 млн гривень.

Торги проводила Мурованська сільська рада на майданчику Prozorro.Продажі. Окрім компанії Свіщова, у них взяло участь ТОВ «Праймері Інвестмент», яке запропонувало за земельну ділянку майже 85,4 млн грн. Початкова ціна лоту складала 82,4 млн грн.

За умовами торгів, переможець повинен буде інвестувати не менше 100 млн євро у відкриття на вказаній ділянці виробничого підприємства (тільки не з випуску алкоголю і тютюнових виробів), зареєструвати підприємство на території Мурованської громади, збудувати до нього під’їзну дорогу від кільцевої Львова, протягнути газ і електроенергію.

Визначено також, що на цьому підприємстві має бути створено 360 робочих місць. У десяти з них має бути середня зарплата не менш 1 тис. євро в гривневому еквіваленті на місяць, у п’ятдесяти працівників — не менше 700 євро, а в решти — 500 євро на місяць.

Олександр Свіщов є власником спортивно-розважального комплексу Leoland (колишній палац спорту «Україна», ще раніше — «Спартак»). У Львові Свіщова часто згадують у зв’язці зі ще одним відомим місцевим бізнесменом — Григорієм Козловським. Обидва раніше мали частки у Винниківській тютюновій фабриці.

x

Рекомендуємо

Земельна ділянка на вул. Авіаційній, 7 у Львові, яку збираються продати компанії "Онур"

Міськрада збирається продати «Онуру» ще одну ділянку у Львові

Міська влада має намір продати земельну ділянку на вул. Авіаційній, 7 у ...