Головна » Бізнес » Нерухомість » Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду
Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом рієлторів, не сплачують відповідні податки.

Про це в інтерв’ю Leopolis.news повідомив начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Львівській області Володимир Коваль.

За його словами, податківці регулярно моніторять соцмережі та інтернет-майданчики з оренди нерухомості на предмет актуальних оголошень про продаж/оренду житлової нерухомості.

Також він розповів, що рієлтори, незважаючи на те, що вони зобов’язані надсилати до контролюючих органів за місцем своєї реєстрації інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості, не роблять цього.

«Головне управління ДПС у Львівській області неодноразово скеровувало листи суб’єктам господарюванням — юридичним та фізичним особам, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості, та які є членами Львівського об’єднання рієлторів, щодо подання Інформації, однак Інформація до контролюючих органів жодним із суб’єктів не була подана», — сказав Коваль.

Відтак, за підсумками перших двох місяців 2024 року, до податкових органів Львівщини громадяни подали лише 201 податкову декларацію, в яких задекларували дохід від надання майна в оренду, повідомив податківець. Проте, це все ж на 157 декларацій більше, ніж за відповідний період минулого року.

x

Рекомендуємо

Озброєні автоматами українські піхотинці

У 2022 році надходження військового збору на Львівщині зросли на понад 50%

У 2022 році у Львівській області надходження військового збору склали 1 950,6 ...