Головна » Інше » Комітет ВРУ зобов’язав Голову Держмитслужби сприяти в роботі Тимчасової слідчої комісії

Комітет ВРУ зобов’язав Голову Держмитслужби сприяти в роботі Тимчасової слідчої комісії

Зобов’язати Голову Державної митної служби М. Каленського забезпечити виконання вимог чинного законодавства України щодо сприяння в роботі Тимчасової слідчої комісії, надання необхідної інформації для нормального її функціонування, — таке рішення було прийнято на вчорашньому спільному засіданні Комітету ВРУ по боротьбі зорганізованою злочинністю і корупцією та Тимчасової слідчої комісії ВРУ для контролю за дотриманням законності при ввезенні на миту територію України продуктів харчування та інших товарів. Про це повідомляє прес-служба комітету.

Голова тимчасової слідчої комісії народний депутат України Володимир Скомаровський і всі присутні на спільному засіданні члени Тимчасової слідчої комісії були одноголосні в тому, що з моменту утворення Комісії і по сьогоднішній день керівництво Державної митної служби України, конкретні посадові особи регіональних митних органів перешкоджають Комісії в роботі, замість того, щоби, сприяти їй, як цього вимагає чинне законодавство України.

Так, 11 червня у м Львові відбулося виїзне засідання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, — розповідається у прес-релізі. — Рішенням виїзного засідання від 11 червня Держмитслужбі України було рекомендовано здійснити організаційно-технічні заходи щодо контролю за переміщенням через митний кордон України матеріальних цінностей шляхом проведення систематичних зустрічних перевірок з митницями інших держав, зокрема з Польщею. Але, як свідчать виступи, на спільному засіданні членів Тимчасової слідчої комісії, Державна митна служба України не тільки сама не виконала згаданих рекомендацій, але й перешкодила зробити це народним депутатам України, які спеціально виїхали в Польщу для проведення такої зустрічної перевірки. Митні органи Польщі готові були надати відповідну інформацію та матеріали на запит митних органів України, які в свою чергу відмовились під надання такого запиту.

Звіт Голови Тимчасової слідчої комісії В.Скомаровського рекомендовано заслухати на IV сесії Верховної Ради України і за результатами його буде прийнято рішення.

Як повідомляв „Контекст-медіа”, робота Державної митної служби України на засіданні була визнана недостатньою, а робота Львівської регіональної митниці незадовільною. Керівництву Державної митної служби України рекомендовано вирішити питання щодо звільнення з посади Р.Козака.
Тимчасова слідча комісія утворена Постановою ВРУ від 25 грудня 202 року. До її складу входить 17 народних депутатів України.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...