Головна » Бізнес » Комерція » Садовий поставив ультиматум власникам МАФів, які торгують алкоголем
П'яничка спить на тротуарі у Львові

Садовий поставив ультиматум власникам МАФів, які торгують алкоголем

У Львові заборонили торгувати в МАФах алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом.

Відповідну ухвалу прийняла сьогодні, 4 квітня, Львівська міська рада, передає кореспондент «Прибутку».

З 1 травня власники 236 тимчасових споруд, в яких на сьогодні здійснюється торівля алкоголем, зобов’язані припинити це робити.

«Ми даємо місяць часу всім компаніям, які здійснюють торгівлю алкоголем у МАФах, щоб припинити це негайно. Якщо вони не припинять, то автоматично будуть виключені з перспективної схеми», — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Районні адміністрації перевірять до 15 травня, чи виконали підприємці ухвалу міськради. Неслухняних покарають не лише тим, що вилучать «точку» з Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, але й анулюють їм паспорти прив’язки та припинять договори оренди окремих конструктивних елементів благоустрою.

Якщо у тримісячний термін суб’єкти підприємницької діяльності так і не виконають вимог ухвали «Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах», то їхні МАФи демонтують, зазначили в прес-службі мерії.

Заявлена мета ухвали — усунути порушення громадського порядку у нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. За словами Андрія Садового, документ спрямований на підтримку молоді. «За» ухвалу проголосували 43 міські депутати.

Ознайомитись з переліком СПД, які на сьогодні на території Львова реалізовують алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у тимчасових спорудах можна за цим посиланням.

Нагадаємо, 19 лютого 2016 року Львівська міськрада рекомендувала підприємцям не оформляти вітрини магазинів пляшками з алкоголем.

Фото: instagram.com/vasylkhomyn

Читайте також:

Штраф за торгівлю алкоголем уночі може зрости в 4 рази

x

Рекомендуємо

Інна Свистун

Економічним розвитком Львова займеться Свистун

В мерії Львова — кадрові перестановки. Департамент економічного розвитку очолила Інна Свистун, ...