Головна » Бізнес » Комерція » У Львові оштрафували підприємця, який без дозволу торгував російськими книжками
Книгарня

У Львові оштрафували підприємця, який без дозволу торгував російськими книжками

У самісінькому центрі Львова, в книгарні на просп. Свободи, 6, донедавна велася незаконна торгівля книжками, виданими у Російській Федерації.

Виявили це неподобство уповноважені особи Держкомтелерадіо за сприяння Управління СБУ у Львівській області. Як повідомляє сектор консультацій з громадськістю та взаємодії зі ЗМІ, видавнича продукція, що має походження з території держави-агресора, реалізувалась без відповідного дозволу.

Відтак незаконну літературу з книжкового магазину вилучили, а на підприємця — ФОП Ростислав Касіян — наклали адміністративно-господарський штраф у розмірі 41 тис. 730 грн.

«Просто життейська справа. Чисто випадково потрапила не та книжка», — прокоментував те, що сталось, Ростислав Касіян в розмові з журналістом видання «Твоє місто».

Що саме за книжка потрапила під санкції, ні підприємець, ані охоронці порядку не уточнили.

В чому полягає порушення? За Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», який набув чинності 1 січня 2017 року, видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може розповсюджуватись в Україні за умови наявності відповідного дозволу.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єкт господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

x

Рекомендуємо

Кульки-сердечка на вході на "Добробут"

«Добробут» закривають. «Дуже обідно, що так сталось, ще й під час війни» — останній день роботи ринку очима кореспондента «Прибутку» (фоторепортаж)

Сьогодні останній день роботи знаменитого львівського ринку «Добробут». У понеділок, 13 лютого, його закриють.