Головна » Інше » 2002 року “Іскра” випустила рекордну кількість електроламп — 210 млн штук

2002 року “Іскра” випустила рекордну кількість електроламп — 210 млн штук

Львівський електроламповий завод ВАТ „Іскра” минулого року збільшив виробництво ламп на 40% у порівнянні з 2000 роком – до 210 млн. штук, – повідомив 10 лютого на прес-конференції у Львові голова правління компанії Мирон Костів.

„Це рекорд за всю історію існування „Іскри”, – підкреслив він.

Прибуток підприємства за цей же період склав, за словами Мирона Костіва, 5 230 тис. грн. (до оподаткування). Він зазначив, що 1999-2001 роки завод закінчував без прибутків, погашаючи борги попередніх років. „Підприємство у 1999 році було в катастрофічній ситуації і мало надзвичайно багато збитків. На період з 1999 по 2001 рік ті збитки попередніх років були ліквідовані”, – сказав пан Костів.

Голова правління передбачає, що надалі тенденція зростання обсягів виробництва і прибутків зберігатиметься. Так, цього року підприємство планує випустити вже 260 млн. ламп і отримати удвічі більший прибуток у порівнянні з 2002 роком.

„Цього року планується виробництво надзвичайно агресивне. Ми плануємо збільшити виробництво на 25%”, – сказав Мирон Костів.

Він повідомив, що зростання обсягів виробництва на „Іскрі” забезпечене за рахунок проведення на ній упродовж 3 останніх років модернізації, в яку загалом було інвестовано 8 млн. дол. Зокрема, зараз на заводі проводиться „широкомасштабна програма виготовлення якісної лампи і переоснащення лінії виробництва”. Вартість програми Мирон Костів не уточнив.

Довідка „Контексту”: ВАТ „Іскра” на сьогодні контролює 95% українського ринку електроламп, об’єм якого, за даними підприємства, становить орієнтовно 140 млн. ламп.

Потужність львівського електролампового заводу – 350-400 млн. ламп.

Контрольним пакетом акцій „Іскри” володіє банк Credit Swiss First Boston.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...