Головна » Інше » Юристи ТзОВ „Львівська Газета” подали судовий позов на голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука

Юристи ТзОВ „Львівська Газета” подали судовий позов на голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука

8 вересня юристи ТзОВ „Львівська Газета” подали судовий позов на голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука, в якому зазначені вимоги нашого колективу, — повідомив сьогодні на прес-конференції в приміщенні Львівської обласної спілки журналістів головний редактор „Львівської Газети” Олег Онисько.

Журналісти „Львівської Газети” вимагають: „визнати поширення відповідачем головою ДПА у Львівській області Сергієм Медведчуком відомості з питання збитковості ТзОВ „Львівська Газета” за минулий рік такими, що не відповідають дійсності і порочать ділову репутацію та завдають моральної та майнової шкоди інтересам позивача. Заборонити відповідачу, голові ДПА у Львівській області Сергію Медведчуку, подальше поширення вищезазначених відомостей. Зобов’язати відповідача голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука спростувати публічно в офіційному виступі відомості, які не відповідають дійсності, порочать ділову репутацію та завдають моральної та майнової шкоди інтересам позивача. Стягнути з відповідача голови ДПА у Львівській області грошову суму в розмірі 20 тис. грн. в порядку компенсації, завданої головою ДПА у Львівській області Сергієм Медведчуком моральної та майнової шкоди позивачу. Відшкодування всіх судових витрат покласти на відповідача.”

На початку липня податкова розпочала планову перевірку „Львівської газети”. Відтак редакція газети стала заявляти, що методи, які застосовують податківці, свідчать про інші цілі, аніж звичайна документальна перевірка. Дії податківців, припускає редакція, мають під собою політичне підгрунтя, оскільки більше нагадують „тотальний пресинг на газету”.

17 липня на прес-конференції Сергій Медведчук заявив, що у податківців, які проводять планову перевірку „Львівської газети”, виникло ряд запитань, на котрі вони хочуть знайти відповіді. Перше запитання, за словами голови ДПА у Львівській області, стосується розбіжностей у заявленому і реальному тиражі газети: видання декларує наклад у 10-16 тис. примірників, хоча його реальний тираж становить усього 4 тисячі. Друге запитання податківців, за словами С.Медведчука, стосується принципу розміщення реклами у „Львівській газеті”: „коли підприємство… заключає угоду буцімто на дачу реклами в засобі масової інформації (на) 15 чи 20 тисяч (гривень). По закінченні угоди змінюється термін угоди і 95% дається пільга на цю рекламу”. Питання у податківців викликає також фінансовий стан газети. Сергій Медведчук говорить, що упродовж року діяльності „Львівська газета” працювала збитково, однак щойно на ній розпочалася податкова перевірка – стала прибутковою.
21 липня Львівська газета оприлюднила заяву, у який зазначила, що „заяви голови ДПА у Львівській області” Сергія Медведчука щодо „Львівської газети” не відповідають дійсності.

„Львівська газета” виходить у Львові з 16 вересня 2002 року. Розповсюджується також в Івано-Франківській області та Києві.

Засновниками газети є львівські бізнесмени Маркіян Іващишин та Ярослав Рущишин (швейне підприємство „Троттола”, мережа магазинів одягу під ТМ „Сенсус”). Обидва вважаються наближеними до блоку „Наша Україна”.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...