Головна » Інше » Пайовики ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат” вимагають виплати частки їх майна

Пайовики ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат” вимагають виплати частки їх майна

До ЛОО УРП „Собор” звернулися колишні працівники ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат”, котрі брали участь у викупі майна підприємства і зараз вимагають виплати частки їх майна. Про це розповів 11 вересня заступник голови ЛОО УРП „Собор” Віталій Ілик на зборах пайовиків ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат”.

Як розповіла колишня працівниця підприємства Євгенія Ткаченко, у 1991 році більшість працівників Львівського м’ясокомбінату, який тоді був ще державним, за власні кошти викупили частки майна підприємства. За її словами, платили від 1 тис. до 30 тис. карбованців. У 1992 р. м’ясокомбінат став підприємством колективної форми власності, а у 1998 — перетворився в ЗАТ. Євгенія Ткаченко зазначила, що пайовикам видали акціонерні пайові книжки, однак, за її словами, в них не вистачало деяких печаток та підписів. „У 1996 – 2000 роках ми були виключені з членів колективного підприємства, в основному у зв’язку з виходом на пенсію або звільненням з підприємства”, — продовжила вона.

Віталій Ілик зазначив, що згідно статуту підприємства та постанови Кабінету міністрів України кожній особі, яка виходила з членів підприємства, належала частина в майні підприємства з врахуванням індексації. Натомість частка в майні не була їм виплачена.

Пайовики звернулися до місцевого Личаківського суду м. Львова з позовом про примусове стягнення часток у майні з Львівського м’ясокомбінату. Протягом 1999–2000 років у відділ Державної виконавчої служби Личаківського районного управління юстиції в м. Львові державному виконавцю А. І. Цікало поступило 146 виконавчих листів згідно з рішенням суду про примусове стягнення часток в майні Львівського м’ясокомбінату на суму понад 2 млн. грн. Кожному з пайовиків повинні були повернути від 8 до 23 тисяч гривень. Однак повністю свої частки отримали лише 12 осіб.

Євгенія Ткаченко зазначила, що керівництво комбінату запевняло колишніх працівників, що зараз грошей немає і просило певний час потерпіти. „А в цей час були створені 4 дочірні підприємства, які привласнили собі фонди комбінату і зараз розпродають їх за безцінь”, — додала вона. Місцевий Личаківський суд Львова прийняв ухвалу про зміну порядку виконання рішення суду про стягнення коштів з ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат”: кошти, що надходитимуть на рахунок боржника, будуть скеровані на виплату заборгованості у співвідношенні 50% на виплату зарплати і 50% на примусове стягнення часток в майні м’ясокомбінату. Згідно з цією ухвалою, за її словами, пайовики отримали по 20–30 грн.

1 серпня 2002 року згідно ухвали Господарського суду Львівської області розпочато процедуру санації ЗАТ „Львівський м’ясокомбінат”. За словами пайовиків підприємства, ця процедура проходить вкрай непрозоро. Керуючий санацією – ліцензований спеціаліст О. Ю. Яцишин уникає зустрічі з представниками колишніх працівників м’ясокомбінату. Всі звернення колишніх працівників підприємства в органи юстиції, прокуратури, Адміністрацію Президента залишились без відповіді.
ЛОО УРП „Собор” звернулася з листом на імя голови Львівської ОДА Олександра Сендеги та голови Львівської облради Михайла Сендака. Основна вимога, щоб керівництво Львівщини допомогло включити колишніх працівників м’ясокомбінату до комісії по проведенню санації.

Віталій Ілик пообіцяв, якщо Львівська ОДА та Львівська облрада не відреагують на лист, тоді відбудеться пікетування під їх стінами. Окрім цього пайовики комбінату готують колективний лист до Президента України Леоніда Кучми з проханням посприяти у вирішенні цього питання.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...