Головна » Інше » Договір про створення ЄЕП Кабмін відправив на доопрацювання під тиском народних депутатів — Олег Тягнибок

Договір про створення ЄЕП Кабмін відправив на доопрацювання під тиском народних депутатів — Олег Тягнибок

Якщо б на засідання Кабміну сьогодні не прийшло 35 народних депутатів від фракцій „Наша Україна” та БЮТ, то рішення Кабінету Міністрів могло бути іншим, – заявив „Контекст-медіа” народний депутат України Олег Тягнибок, коментуючи рішення уряду України відправити на доопрацювання проект угоди щодо створення Єдиного Економічного простору (ЄЕП).

За словами Олега Тягнибока, документ доручено доопрацювати міністру економіки та євроінтеграції Валерію Хорошковському, міністру оборони Євгену Марчуку та міністру юстиції Олександру Лавріновичу – саме ці міністри найактивніше виступили проти підписання договору. Олег Тягнибок зазначив, що це ще не є повною перемогою, однак найімовірніше, що документ буде поховано. Разом з тим представники опозиції не збираються складати зброю і надалі братимуть участь у засіданнях уряду, де розглядатиметься це питання, виступатимуть у Верховній Раді, а також планують взяти участь у вуличних акціях протесту, які 16 вересня відбудуться як у Києві, так і в областях.

Договір про ЄЕП має завуальований підтекст і в його ухваленні найбільше зацікавлена Росія, це є фактичне створення нового митного союзу і робить проблемним рух України до Європи, — вважає Олег Тягнибок.

Сьогодні Кабмін України на засіданні прийняв рішення відправити проектні документи по створенню Єдиного економічного простору України, Білорусії, Росії і Казахстану на доопрацювання і розглянути їх на наступному засіданні через тиждень. Підписання договору про ЄЕП заплановано на саміті президентів України, Росії. Казахстану і Білорусі, який відбудеться у Ялті 18-19 вересня.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...