Головна » Інше » „Галнафтогазу” присвоєно рейтинг 4A2 компанії Dun&Bradstreet

„Галнафтогазу” присвоєно рейтинг 4A2 компанії Dun&Bradstreet

11 липня компанія Dun&Bradstreet, світовий лідер у галузі інформації, присвоїла ВАТ „Концерн Галнафтогаз” рейтинг 4А2, ввівши Концерн у свою базу під DUNS номером 53-525-8511 (D-U-N-S ®, – повідомив „Контекст-медіа” прес-секретар „Галнафтогазу” Олесь Пограничний.

„4А вказує на те, що підприємство має власний капітал від 25 до 60 млн. доларів, це лише на одну ступінь нижче найвищого рівня 5А. Показник ризику на рівні 2 свідчить про високий рівень кредитоспроможності компанії, тобто в неї звичайний торговий ризик”, – прокоментував присвоєння D&B Rating’у „Галнафтогазу” начальник відділу випуску фінансових інструментів АКБ „Укрсоцбанк” Єрік Найман.

При цьому він відзначив, що це „найкраща можлива для українських компаній ступінь ризику, оскільки в країнах зі значним ризиком, до яких належить Україна, неможливо одержати оцінку нижче 2”.

За словами начальника аналітичного відділу компанії „Галнафтогаз” Андрія Худо, станом на 1 січня 2003 року капіталізація компанії становила 86,9 млн. грн., на 31 березня – 133,7 млн. грн., а, за попередніми підрахунками, на 1 липня за цим показником Концерн вийшов на рівень 142 млн. грн.
„Така динаміка дає підстави стверджувати, що на 1 січня 2004 року компанія по капіталізації вийде на суму 160 млн. грн.”, – повідомив Андрій Худо.

Він пояснив, що присвоєння рейтингу 4А2 суттєво полегшує співпрацю з кредиторами та інвесторами, і дасть змогу втілити плани компанії щодо публічної емісії акцій наступного року, та можливість за 3-4 роки вийти на європейський фондовий ринок.

ВАТ „Концерн Галнафтогаз” створено 30 жовтня 2001 року у Львові. Компанія сьогодні володіє мережею із 65 сучасних автозаправних комплексів „ОККО”, з них 31 розташована в обласних центрах. Загалом же їй належить 162 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Ріненській. Хмельницькій і Чернігівській областях, і в Києві.

До кінця 2003 року „Галнафтогаз” планує відкрити ще 30 АЗС. На їх будівництво, а також на реконструкцію існуючих автозаправок, компанія має намір інвестувати 65 млн. грн.

У 2002 році „Галнафтогаз” отримав 320,1 тис. грн. чистого прибутку.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...