Головна » Інше » Голова Львівської облради Михайло Сендак зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Угорської республіки у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській на Чернівецькій областях України Отто Сабо

Голова Львівської облради Михайло Сендак зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Угорської республіки у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській на Чернівецькій областях України Отто Сабо

Сьогодні голова Львівської обласної ради  Михайло Сендак зустрівся з новопризначеним генеральним консулом Угорської республіки у Львівській,   Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях України Отто Сабо, який 7–8 жовтня перебуває у Львові з ознайомчим візитом.

Михайло Сендак зазначив, що є давні традиції  у відносинах між Україною та Угорщиною Він пообіцяв Отто Сабо, що Львівська облрада як найвищий представницький орган на Львівщині докладе максисмум  зусиль для розвитку двосторонніх відносин у всіх галузях: культури, освіти, економіки і політики.

Генеральний консул Угорщини повідомив, що з 1 травня 2004 року Угорщина стане повноправним членом Європейського  Союзу. Однак, на думку Отто Сабо, це буде перепоною розвитку добросусідських стосунків з Україною. „Прикордонне і транскордонне співробітництво – це така концепція, яку розробив  ЄС, у тому числі і стосовно України”, – сказав він. Отто Сабо високо оцінив міжнародний  економічний форум, який нещодавно пройшов у Львові і вже набув регулярності. „Проведення економічних форумів у Львові  створює нові  можливості і позитивний клімат для залучення інвестицій”, – зазначив він.

Михайло Сендак привітав угорський народ з приводу вступу Угорщини в ЄС і висловив сподівання, що Угорська Республіка  сприятиме швидшому входженню України в ЄС.

Заступник голови Львівської облради Тарас Федак, який також брав участь у зустрічі, звертаючись до генерального консула  сказав: ”Ми як і ви зацікавлені, щоб входження Угорщини в ЄС  не стало стіною в співпраці між нашими країнами”.  Тарас Федак вказав на великий потенціал Львівщини і додав, що є значні можливості спіпраці між Україною та Угорщиною в межах Єврорегіону. Він повідомив, що зараз ведеться будівництво дороги Чоп – Київ. „Цим Україна показує свій стратегічний  напрямок”, – додав Тарас Федак. Він також  зазначив, що в одному з пунктів  меморандуму  Інвестиційного ярмарку, який нещодавно проходив у Львові в рамках ІІІ міжнародного економічного форуму, йдеться про те, щоб Угорщина як і Республіка Польща також  ввела спрощену систему видачі віз для  громадян України.

Отто Сабо повідомив, що вже відбувся ряд зустрічей між українською та угорською стороною з приводу запровадження візового  режиму. Зокрема, сьогодні у Києві, за його словами, з цього приводу відбуваються переговори. Отто Сабо сказав, що наразі не може говорити про результати цієї зустрічі, однак зазначив, що пропозиція Угорщини – це безкоштовні візи для громадян України і безвізовий перетин кордону для Громадян Угорщини. За його словами, угорсько-українські звязки відрізняються від польсько-українських  в тому числі в потоці громадян через кордон. Отто Сабо сподівається, що  біля Генерального консульства Угорщини в Ужгороді не буде таких черг як біля Генерального консульства Польщі у Львові. „Консульська структура Угорщини  будувалася, виходячи з реальних потреб та кількості громадян України, які перетинають кордон”, – зазначив він. Отто Сабо запевнив, що Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді зможе забезпечити потреби у візах всього Західного регіону в Україні. Він також повідомив, що зараз відбувається розширення консульського відділу в Посольстві Угорщини в Києві. Таке  розширення, за його словами,   очікує також і дипломатичну установу в Ужгороді.

З 1 листопада Угорська Республіка вводить з Україною візовий режим перетину кордону. Обсяг угорських інвестицій в економіку Львівщини станом на 1 жовтня 2003 року становить близько 40 млн. дол., що складає 13% згального обсягу інвестицій на Львівщині. Зовнішньоторговельний оборот за 9 місяців поточного року складає 16 млн. дол. США.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...