Головна » Інше » У Львові презентовано Рамкову програму співробітництва між урядом України та ООН з промислового розвитку (ЮНІДО)

У Львові презентовано Рамкову програму співробітництва між урядом України та ООН з промислового розвитку (ЮНІДО)

Презентація Рамкової програми співробітництв між урядом України і ООН з промислового розвитку (ЮНІДО) на 2003-2007 роки відбулася сьогодні у Львові.

Мета програми – підвищення ефективності двосторонньої співпраці згідно з пріоритетами реформування економіки держави. Програма є рамковим документом, який відображає форми та механізми взаємодії української сторони з ЮНІДО. Вона визначає основні проблеми співпраці на регіональному рівні з метою стабільного промислового сектору української економіки. Програма ЮНІДО враховує попередній досвід реалізації проектів ЮНІДО в Україні.

Основними напрямами програми є екологічна безпека і чисте виробництво (виробництво, яке здійснює менш негативний вплив на навколишнє середовище, порівняно з традиційним виробництвом), технологічний розвиток і підтримка інвестицій в Україну, розвиток приватного сектору і програм партнерства, регіональний промисловий розвиток.

Як повідомив заступник міністра економіки, начальник департаменту євроінтеграції Міністерства економіки України Олександр Броцький, метою програми український уряд бачить створення регіональних центрів промислового розвитку. Зараз йдеться про те, щоб у цьому напрямі Львову надати пілотного значення. Тут знайдена підтримка Польщі як країни, що скоро стане членом ЄС, і разом з іншими країнами, які щойно вступили чи вступлять до ЄС, повинна стати донором технічної допомоги. Тому такі країни зацікавлені у співпраці з країнами-сусідами. На цьому етапі ведуться переговори з промисловими підприємствами. У рамках цієї програми триває також проект співпраці із Закарпатською областю з проблем переробки харчової промисловості.

Олександр Броцький зазначив, що програма буде підписана найближчими днями. „Уряд України починає співпрацю з ЮНІДА на якісно новому рівні” –наголосив Олександр Броцький.

Україна співпрацює з ЮНІДО з 1992 р., з 1985 р з ЮНІДО співпрацював уряд Радянського Союзу. У програмі зараз задіяні 36 регіональних відділень та 10 відділів служби сприяння інвестування.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...