Головна » Інше » Законопроект „Про транскордонне співробітництво” обговорили на виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань Європейської інтеграції у Львові

Законопроект „Про транскордонне співробітництво” обговорили на виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань Європейської інтеграції у Львові

Сьогодні у Львові відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань Європейської інтеграції, присвячене обговоренню законопроекту „Про транскордонне співробітництво”, який визначає правові, економічні та організаційні засади транскордонного співробітництва.

Голова парламентського комітету Борис Тарасюк пояснив, що виїзне засідання парламентського комітету з цього питання відбувається саме у Львівській області, оскільки Львівщина, за його словами, є прикордонною областю, яка має відповідний досвід розвинені звязки, у тому числі з Польщею.

Борис Тарасюк розповів, що цей законопроект Верховна Рада вже прийняла в першому читанні. Зараз законопроект готується до другого читання. Борис Тарасюк наголосив на важливості прийняття цього законопроекту вцілому. „Транскордонне співробітництво є складовою частиною у вимогах Європейського Союзу щодо нових членів”, — зазначив Борис Тарасюк.

Учасники засідання підтримали ідею зібльшення кількості пунктів пропуску. „Я вважаю цілком логічним, закономірним і потрібним, перш за все для віддалених та гірських районів організацію нових пунктів перетину кордону”, — сказав Борис Тарасюк. Однак, за його словами, це впирається у фінансування. Водночас Борис Тарасюк сказав, що є перспектива того, що Євросоюз буде фінансувати пункти пропуску кордону, у тому числі на українському боці кордону.

Ці пропозиції ляжуть в основу проекту рішення, які комітет буде готувати для Верховної Ради. Комітет ВРУ з питань Євроінтеграції буде ініціювати парламентські слухання з питань транскордонного співробітництва.

Окрім цього планується створення українсько-польського інституту транскордонного співробітницва та створення однойменної українсько-польської комісії.

Оскільки цей Закон не вдасться прийняти до затвердження Держбюджету на наступний рік, тому він буде розглянутий ВРУ вже у 2004 році. Після його прийняття у цілому, Закон почне діяти з 1 січня 2005 року.

У роботі виїзного засідання парламентського комітету взяли участь голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик. З членів комітету були присутні народні депутати Сергій Шевчук та Валерій Лебедівський.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...