Головна » Інше » Вперше у Львові представники влади, бізнесу, науки та громадськості разом обговорили екологічні проблеми

Вперше у Львові представники влади, бізнесу, науки та громадськості разом обговорили екологічні проблеми

Вперше у Львові представники влади, бізнесу, науки та громадськості разом обговорили екологічні проблеми.

Обговорення відбулося на засіданні круглого столу „Перспективи вирішення екологічних проблем Львівщини: влада, бізнес, наука, громадськість”, організованому Конфедерацією ділових кіл Львівщини з метою подальшого розроблення Стратегії соціально-економічного розвитку Львівщини.

Екологічними проблемами, за рішенням круглого столу, вирішено вважати порушення екологічної рівноваги на територіях, що зазнали шкідливого впливу внаслідок діяльності підприємств гірничо-добувної промисловості — Яворівського та Роздільського державних гірничо-хімічних підприємств (ДГХП) „Сірка”, Стебницького ДГХП „Полімінерал”, а також шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Також хімічне та біологічне забруднення поверхневих вод басейнів рік Дністер, Західний Буг, Сян, зниження якісних та кількісних характеристик води, яка постачається для побутових потреб та ін.

Серед основних пріоритетів розвитку екологічної політики Львівської області є вирішення вищевказаних проблем, а також налагодження роботи підприємств, які б займались переробкою, утилізацією та захороненням промислових та побутових відходів. Вирішення потребує також проблема забруднення навколишнього середовища.

Під час круглого столу також вирішено активізувати роботу центральних органів законодавчої та виконавчої влади щодо підвищення ефективності екологічної політики в державі.

Однак як зазначив заступник директора регіональних досліджень НАНУ Василь Кравців, на даний час у Львівській області нараховується 167 програм, жодна з яких ще не реалізована, тому потрібні такі механізми впровадження, які б давали результати

У 2004 р. заплановано проведення ще 4 круглих столів, присвячених екологічним проблемам Львівщини, після чого буде підписано меморандум про партнерство і взаємні зобов’язання у сфері охорони довкілля та дотримання принципів сталого розвитку.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...