Головна » Інше » ПРЕДСТАВНИКИ ГМІНИ УСТШИКИ ДОЛЬНІ (РП) ЗАЦІКАВЛЕНІ У РОЗВИТКУ СПІВРОБІТНИЦТВА ІЗ СТАРОСАМБІРСЬКИМ РАЙОНОМ ТА РОЗШИРЕННІ СПІВРОБІТНИЦТВА У ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ

ПРЕДСТАВНИКИ ГМІНИ УСТШИКИ ДОЛЬНІ (РП) ЗАЦІКАВЛЕНІ У РОЗВИТКУ СПІВРОБІТНИЦТВА ІЗ СТАРОСАМБІРСЬКИМ РАЙОНОМ ТА РОЗШИРЕННІ СПІВРОБІТНИЦТВА У ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ

Прикордонна гміна Устшики Дольні зацікавлена у збільшенні кількості туристів з України, які відпочиватимуть на її території, а також у розширенні співробітництва із Старосамбірським районом України – про це 7 лютого повідомив голова гміни п. Корчак на прес-конференції у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові.

У рамках співпраці між Старосамбірщиною та Устшиками Дольними у 2002 році 40 мешканців Старосамбірського району навчались у своїх польських колег основ агротуризму. Ще 50 мешканців Старосамбірщини навчатиметься агротуризму у 2003 році – про це повідомив голова Асоціації співробітництва між Старосамбірським районом та Устшиками Дольними Володимир Горбовий.

Підтвердженням того, що співробітництво між нашими державами розвивається успішно, є робота нового прикордонного переходу Кросцєнко-Смільниця, який ще не працює на повну потужність. З 20 листопада 2002 року, коли його було відкрито, до 1 січня його послугами скористалось 70 000 чоловік.

Представники гміни Устинки Дольні висловили свою стурбованість небезпекою закриття вузькоколійки Бещади – Хирів – Перемишль. Якщо у січні 2002 року її послугами скористалось 5100 осіб, то у січні 2003 року – лише 1400. Ця вузькоколійка є залишком колись великої залізничної колії, яка сполучала три держави – Словаччину, Польщу та Україну.

Співробітництво між Старосамбірським районом та гміною Устинки Дольні розпочалось 17 червня 1998 року, коли між ними було підписано договір про співпрацю у сфері охорони середовища, сільського господарства, охорони здоров’я. У 1992 році гміна Устішки Дольні підписала угоду про співробітництво та міжрегіональні відносини і Самбірським та Турківськими районами України. Устішки Дольні розвиваються як гірськолижний курорт, де працює 11 витягів. Одночасно Устішки Дольні здатні приймати 1500 туристів. На території гміни живе 18,5 тисяч людей, з них в Устішках Дольних – 11 тисяч.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...