Головна » Інше » „Галнафтогаз” зареєстрував у ДКЦПФР перший випуск облігацій на суму 30 млн. грн. строком обігу 3 роки

„Галнафтогаз” зареєстрував у ДКЦПФР перший випуск облігацій на суму 30 млн. грн. строком обігу 3 роки

ВАТ „Концерн Галнафтогаз” (Львів) зареєструвало у Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) перший випуск облігацій на суму 30 млн. грн. строком обігу 3 роки.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-секретар „Галнафтогазу” Олесь Пограничний.

Як уже повідомлялося, у червні-серпні цього року компанія „Концерн Галнафтогаз” планує розмістити облігації у формі бездокументарних іменних цінних паперів з плаваючою купонною дохідністю.

Обсяг емісії, згідно з основними параметрами випуску облігацій, складе 30 млн. грн. при номіналі однієї облігації у 1000 грн. Термін обігу облігацій – 3 роки. Вони будуть випущені трьома серіями з однаковими умовами випуску по 10 млн. грн. кожна.

За умовами випуску облігацій передбачена виплата 12-ти щоквартальних купонів, фіксована процентна ставка купонного доходу за першими трьома процентними періодами – 17% річних, але не менше 12% у доларах (перша і третя серії) або в євро (друга серія).

У наступних процентних періодах процентна ставка буде встановлена й опублікована емітентом перед виплатою третього, шостого і дев’ятого процентного доходу. При цьому вона не може бути меншою від суми ломбардної ставки НБУ плюс 6%.

Власникам облігацій планується надати право один раз у 9 місяців продавати облігації емітенту за їхньою номінальною вартістю (піврічна оферта – пут-опціон).

Розміщення облігацій планується провести у наступні терміни: серія А – з 16 червня по 26 червня, серія В – з 15 липня по 25 липня, серія С – з 15 серпня по 25 серпня.

Андеррайтером, менеджером і платіжним агентом випуску облігацій в серії А буде ВАТ «Кредитпромбанк», у серіях В і С – АКБ «Укрсоцбанк».

Отримані у результаті розміщення облігацій кошти «Галнафтогаз» збирається скерувати на інвестиційні програми Концерну, які передбачають розширення ринків збуту, збільшення обсягів продажів емітента і, насамперед, будівництво нових АЗК «ОККО», придбання і реконструкцію існуючих АЗС під стандарт «ОККО».

ВАТ «Концерн Галнафтогаз» створено 30 жовтня 2001 року у Львові шляхом злиття ВАТ «Івано-Франківськнафтопродукт», ВАТ «Закарпатнафтопродукт-Ужгород» та ВАТ «Закарпатнафтопродукт-Хуст». Після проведення компанією 2-ї емісії акцій, яка відбулася у липні-серпні 2002 року, її акціонерами стали ВАТ «Львівнафтопродукт», ВАТ «Вінницянафтопродукт» і ВАТ «Рівненафтобаза».
«Галнафтогаз» володіє мережею із 64 сучасних АЗК «ОККО». Загалом же йому належить близько 160 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій і Чернігівській областях, і у Києві.

У 2002 році «Галнафтогаз» отримав 320,1 тис. грн. чистого прибутку (при сумарному доході по компанії у 56 458,9 тис. грн.). Статутний фонд компанії – 120 млн. гривень.

ВАТ «Кредитпромбанк» належить до групи великих банків. Станом на 1 травня 2003 р. валюта балансу становила 1 446,2 млн. грн. і збільшилась з початку року на 226,5 млн. грн. (18,6%), капітал банку становив 186,0 млн. грн. і збільшився з початку року на 3,4 млн. грн. (1,8%), чисті активи зросли з початку року на 75,8 млн. грн. (9,4%) і досягли 879,0 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель – 812,4 млн. грн., збільшився з початку року на 122,4 млн. грн. (17,8%), прибуток становив 3,3 млн. грн.

АКБ «Укрсоцбанк» належить до групи найбільших банків, його капітал на 1 січня 2003 року становив 418 млн. грн., обсяг чистих активів – 3,087 млрд. грн., фінансовий результат 2002 р. – 30,733 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...