Головна » Інше » На Інвестиційному ярмарку у Львові підписали 25 двосторонніх господарських угод та контрактів

На Інвестиційному ярмарку у Львові підписали 25 двосторонніх господарських угод та контрактів

За два дні роботи Інвестиційного ярмарку, який проходить 2-4 жовтня у Львові в рамках ІІІ Економічного форуму, підписано 25 двосторонніх господарських угод та контрактів, — повідомив голова Львівської ОДА Олександр Сендега на підсумковому пленарному засіданні ІІІ Економічного форуму.

„Ми вийшли за рамки декларування транскордонного і міжрегіонального співробітництва і поклали початок практичній роботі”, — резюмував Олександр Сендега.

Він конкретизував, що п’ять із підписаних документів — це міжрегіональні угоди, укладені на різних рівнях державного управління (усі стосуються співпрацю з польською стороною). Два — угоди про інвестиційне співробітництво у сфері готельного та туристичного бізнесу в місті-курорті Трускавець вартістю 31 млн. дол.
За ці дні було підписано меморандум про реалізацію проекту будівництва нової концесійної магістралі Львів-Краківець на 300 млн. дол. Крім цього, угоди про розвиток малої енергетики в карпатському регіоні, організацію і виробництво палива на біологічній основі.

О.Сендега уточнив, що на Інвестиційному ярмарку було загалом представлено понад 200 проектів на загальну суму більше 500 млн. дол. (Раніше начальник Головного управління економіки ЛОДА Валерій П’ятак повідомляв, що на сумарна вартість проектів сягає 1 млрд. дол.).

Голова облдержадміністрації зазначив, що, за останніми даними, участь у Форумі, під час якого відбувається Інвестиційний ярмарок, взяли 547 представників 17 країн (найчисельнішими були делегації з Польщі, Словаччини, Угорщини, Італії, Німеччини та Китаю. Побували на ньому також делегації представництва ЄС в Україні, Представництва Європейської комісії Польщі в Україні, делегація міністерства у справах міжнародного розвитку Великобританії, міжнародних організацій.

Від представників центральної влади на ньому були перший заступник міністра економіки та з питань євроінтеграції Володимир Першин та заступник міністра екології та природних ресурсів Зиновій Карман Україну на Форумі представляли делегації 21 області та Києва.

„Я вважаю, ІІІ Економічний форум з питань транскордоного співробітництва вдався”, — підсумував Олександр Сендега.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...