Головна » Інше » У грудні „Укрпапірпром” спробує продати на біржі 26%-ві держпакети Жидачівського ЦПК та „Львівкартонопласту”

У грудні „Укрпапірпром” спробує продати на біржі 26%-ві держпакети Жидачівського ЦПК та „Львівкартонопласту”

У грудні цього року Державна холдингова компанія „Укрпапірпром” спробує продати на фондовій біржі 26%-ві пакети акцій ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” та ЗАТ „Львівкартонопласт”, які свого часу були передані в статутний фонд ДХК Фондом держмайна України.

Про це „Контекст-медіа” повідомив заступник голови правління „Укрпапірпрому” Едуард Литвак.

Він розповів, що рішення продати держпакети ЖЦПК, „Львівкартонопласту” та ще двох підприємств целюлозно-промислової промисловості (Рубіжанського картоно-тарного комбінату та Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату) на фондовому ринку належить Кабміну. Уряд також вирішив продати на конкурсній основі 30%-ий пакет акцій Київського картонно-паперового комбінату. Виручені від продажу кошти будуть спрямовані на реалізацію програми Кабміну щодо розвитку виробництва друкарських видів паперу в Україні.

„Укрпапірпром” організовує продаж пакетів акцій на виконання наказу Фонду держмайна від 20 серпня цього року. На сьогодні, за словами Едуарда Литвака, уже проведені підготовчі роботи. Так, компанія провела процедуру визначення початкової вартості пакетів, після тривалих переговорів з фондовими компаніями уклала „днів 8 тому” з однією з них договір про продаж пакетів на біржі. Зараз готуються документи для інформаційного повідомлення про проведення торгів, яке буде опубліковане в пресі.

Литвак повідомив, що якихось особливих умов продажу акцій ЖЦПК і „Львівкартонопласту” не передбачається. Єдина вимога — пакети мають продаватися у повному об’ємі, без розбиву на дрібніші.

На запитання про потенційних покупців пакетів заступник голови правління „Укрпапірпрому” відповів, що особисто до нього „не надходило якихось запитів чи пропозицій”. На його думку, покупцями стануть або вже існуючі власники контрольних пакетів акцій підприємств, або ж нові акціонери, прихід яких, однак, є очікуваним для нинішніх власників.

ВАТ „Українська ДХК „Укрпапірпром” створене Фондом держмайна, йому ж належить 100% статутного фонду компанії. СФ „Укрпапірпрому” сформований з майна ФДМУ та пакетів акцій 8 целюлозно-паперових підприємств і Науково-дослідного інституту паперу.

Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат — єдиний в Україні виробник газетного паперу. 2002 року підприємство збільшило його виробництво на 1,8% в порівнянні з 2001 р. — до 32 тис. тонн. Комбінат також випускає картон (тест-лайнер, флютинг, коробковий, палітурний, склеєний), гофротару і небілену целюлозу. За 2002 р. обсяг товарної продукції склав 202 млн. грн., на 6,5% більше показника 2001 р.

„Львівкартонопласт” спеціалізується на виробництві тонкого картону, який використовується для упакування взуття, одягу, а також виробляє технічний картон. У 2002 підприємство виробило 4 644 тонни картону, наростивши обсяги виробництва в порівнянні з 2001 р. на 4,4%. Водночас в грошовому еквіваленті обсяги виробництва „Львівкартонопласту” торік знизилися на 3,5% — до 5,147 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...