Головна » Інше » Асоціація роботодавців Львівщини рекомендує Львівській міськраді припинити вимагати у підприємців сплачувати більшу орендну плату, ніж передбачено договором

Асоціація роботодавців Львівщини рекомендує Львівській міськраді припинити вимагати у підприємців сплачувати більшу орендну плату, ніж передбачено договором

Асоціація роботодавців Львівщини вирішила рекомендувати Львівській міській раді припинити вимагати у підприємців сплачувати орендну плату за використання комунального майна у розмірі, більшому, ніж передбачено укладеними з ними договорами оренди.

Про це повідомив сьогодні журналістів голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес.

Він повідомив, що останнім часом львівські підприємці стали отримувати повідомлення про необхідність явки в управління ресурсів міськради для проведення перерахунку орендної плати на підставі пункту 2 ухвали ради №98 від 31 жовтня 2002 року, якою визначено нові ставки орендної плати в розмірі від 2% до 30% (залежно від виду діяльності) вартості ореднованого майна. У випадку ж ігнорування повідомлення комунальники погрожують у двотижневий термін виставити орендовані підприємцями приміщення на конкурс.

За словами Зеновія Бермеса, вимоги управління ресурсів Львівської міськради є неправомірними, оскільки у підприємців уже є договори, в яких визначено розмір орендної плати. Змінити його, згідно із законодавством, можливо тільки за погодженням обох сторін.

До того ж, підкреслив З.Бермес, неправомірним є сам пункт 2 ухвали міськради, на який посилається управління ресурсів. Відповідно до статті 21 Закону „Про оренду державного та комунального майна” розмір орендної плати може бути змінено лише у разі зміни цін і тарифів та в інших випадках, передбачених законодавчими актами України.

Оскільки орендарі комунального майна згідно методики, встановленої Львівською міською радою, сплачують орендну плату в розмірах, визначених договором з урахуванням індексу інфляції, а випадків зміни цін і тарифів, які можуть впливати на вартість оренднованих приміщень не було, то підстав для проведення перерахунку розмірів орендної плати немає, зазначив голова Асоціації роботодавців Львівщини.

Він наголосив, що цей пункт ухвали суперечить також „Положенню про оренду майна територіальної громади м.Львова”, затвердженого ухвалою Львівської міської ради від 11 січня 2001 року. А відтак вважає, що його необхідно взагалі відмінити.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...