Головна » Інше » „Нафтогаз України” готується приступити до санації Макіївського металургійного комбінату

„Нафтогаз України” готується приступити до санації Макіївського металургійного комбінату

НАК „Нафтогаз України” готується приступити до санації Макіївського металургійного комбінату, який нещодавно увійшов в структуру компанії як дочірнє підприємство за борги по газу.

Про це повідомив голова правління НАК Юрій Бойко, перебуваючи 27 листопада на запуску газопроводу до м.Турка у Львівській області.

„Уряд прийняв рішення про наведення порядку там і зараз ми готуємось до того, щоб приступити до санації цього підприємства і забезпечити його нормальну життєдіяльність”, — сказав Юрій Бойко.

Він зазначив, що ситуація на Макіївському металургійному досить складна: „корпоративна плутанина, яка відбувалася на підприємстві останні роки призвела до того, що його просто розорили”, і заборгованість за спожитий тільки у 2003 році природний газ перевищив 50 млн. грн.

На запитання кореспондента, чи має намір „Нафтогаз України” і надалі перебирати під свій контроль промислові підприємства за газові борги, Юрій Бойко відповів, що ні. Випадок з Макіївським меткомбінатом, за його словами, — це виняток. НАК просто вирішив підтримати рішення уряду, зважаючи на те, що припинення діяльності цього підприємства призведе до соціального вибуху у Макіївці. „Це не наш профіль, ми враховували проблеми саме соціальні”, — запевнив голова правління.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...