Головна » Інше » Пошта Польська має намір вийти на ринок поштових послуг України – експерт

Пошта Польська має намір вийти на ринок поштових послуг України – експерт

Пошта Польська має намір вийти на ринок поштових послуг України, – припустив кореспондент Львівської дирекції УДППЗ „Укрпошта” Богдан Фотюк, повідомляючи про результати зустрічі делегації державного підприємства поштовго зв’язку України з керівництвом Пошти Польської.

„Пошта Польська хоче, на мою думку, вийти на ринок поштових послуг України, при цьому не перешкоджаючи національному оператору (УДППЗ „Укрпошта”. – Контекст)”, – сказав він.

Як повідомив Богдан Фотюк, візит делегації „Укрпошти” у Польщу був ознайомчим. Під час нього делегації була представлена структура польської пошти, її напрацювання у плані покращення управління організацією, збільшення обсягів прибутків, а також поведінки на ринку поштових послуг за умов конкуренції з боку присутніх на ньому західних операторів.

„Йшло ознайомлення із суттю”, – підсумував Б. Фотюк.

Він розповів, що у результаті зустрічі генеральний директор УДППЗ „Укрпошта” Василь Мухін запросив делегацію Пошти Польської відвідати українське державне підприємство поштового зв’язку. Візит поляків очікується у березні-квітні 2003 року. Після нього сторони, вочевидь, проведуть переговори про співпрацю.

Директор Львівської дирекції „Укрпошти” Анатолій Кидисюк, у свою чергу, запросив представників Люблінської і Краківської регіональних дирекцій Пошти Польської відвідати Львівську дирекцію підприємства поштового зв’язку України. Візит очікується у березні цього року.

Богдан Фотюк підкреслив, що на сьогодні на ринку поштових послуг України уже доволі активно працюють недержавні підприємства, однак їхня сумарна частка на ньому сягає 5%. „Є конкуренція”, – сказав він, додавши, що конкуренти „Укрпошти” працюють в основному у сегменті DHL (експрес-доставка посилок по території України та за кордон).

Як повідомлялося раніше, з 23 по 25 січня делегація УДППЗ „Укрпошта” на чолі із генеральним директором Василем Мухіним та за участю директора Львівської дирекції Анатолія Кидисюка перебувала з візитом у Польщі на запрошення Пошти Польської.

Метою візиту було обговорення можливості взаємовигідної співпраці між „Укрпоштою” і Поштою Польщі та обмін досвідом у галузі поштового зв’язку.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...