Головна » Інше » Жидачівський ЦПК отримав у 2002 році 12,7 млн. грн. прибутку від виробництва

Жидачівський ЦПК отримав у 2002 році 12,7 млн. грн. прибутку від виробництва

Єдиний в Україні виробник газетного паперу Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат (ЖЦПК) у 2002 році отримав 12,7 млн. грн. прибутку від виробництва продукції. Про це було оголошено на розширеному засіданні Спостережної ради Жидачівського ЦПК 27 січня, – повідомили у концерні „Основа”, до якого входить ЖЦПК.

На засіданні було сказано, що минулого року Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат збільшив виробництво газетного паперу на 1,8% у порівнянні з 2001 роком – до 32 тис. тонн, що складає 29% ринку газетного паперу в Україні. Водночас було відзначено, що через різке зниження цін на газетний папір у 2002 році, яке відбулося у результаті збільшення обсягів його імпорту з Польщі і Росії, виручка від його продажу була меншою, ніж у попередньому році.

Збільшилось минулого року на Жидачівському ЦПК також виробництво картону (на 5% – до 72,7 тис. тонн), картону склеєного (на 55%), литої тари для яєць (на 27,1%). На 1,6% торік на комбінаті зріс випуск транспортної тари – до 85 млн. кв. м, що складає 21,8% українського ринку гофрокартонної тари.

Обсяг товарної продукції у порівняльних цінах збільшився на 6,5% – до 202 млн. грн. Проте у діючих цінах він зменшився на 0,8% за рахунок, як уже було сказано, зниження цін на газетний папір.

На засіданні Спостережної ради Жидачівського ЦПК було відзначено, що торік на підприємстві було створено 199 робочих місць, а середньомісячна зарплата зросла на 7%.

Значною подією 2002 року для усієї галузі рада назвала запуск в експлуатацію на ЖЦПК у рекордно стислий термін папероробної машини ПРМ 1. На ній уже виготовлено близько 5 тис. тонн готової продукції, а у 2003 році, планується, буде випущено орієнтовно 30 тис. тонн.

Як було сказано на засіданні ради, у 2003 році Жидачівський ЦПК планує на 25% збільшити обсяги виробництва усіх видів продукції. Велика увагу підприємство приділятиме заходам з модернізації виробництва. Згідно з проектом розвитку ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” на 2003-2007 рр., у розвиток і модернізацію виробництва на підприємстві буде вкладено понад 155 млн. грн.

ВАТ „Жидачівський целюлозно паперовий-комбінат” створений 1951 року. Підприємство входить до складу концерну „Основа”, який об’єднує загалом 27 підприємств, у т. ч. Ізмаїльський целюлозно-паперовий комбінат і Черкаську фабрику гофрокартонної тари.

Державним пакетом акцій Жидачівського ЦПК управляє Державна акціонерна холдингова компанія „Укрпапірпром”.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...