Головна » Інше » Жидачівський ЦПК у 2003 році збільшить обсяги виробництва на 45%

Жидачівський ЦПК у 2003 році збільшить обсяги виробництва на 45%

Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат у 2003 році планує наростити обсяги виробництва продукції не менш ніж на 100 млн. грн., що орієнтовно на 45% більше у порівнянні з результатами поточного року.

Як повідомили на підприємстві, такий приріст обсягів виробництва планується забезпечити перш за все за рахунок зростання випуску продукції на новій папероробній машині, запущеній в експлуатацію влітку цього року. За рахунок випуску якої саме продукції буде збільшена виробництва, залежатиме від кон’юнктури ринку, яка скласться наступного року.

Нова папероробна машина закуплялася для випуску газетного та офсетного паперу з тим, щоби довести долю українського паперу на цьому ринку до 70% (на сьогодні ця доля складає біля 30%).

З моменту запуску нової машини на ній було вироблено лише біля 700 тонн паперу, після чого комбінат переорієнтувався на виробництво на цій машині паперу для гофрування і лайнеру (картону для пласких шарів гофрокартону) у зв’язку зі зниженням цін на газетний папір на ринку, зумовлений, зокрема, різко зрослим його імпортом з Польщі. На сьогодні на цій машині підприємство вийшло на виробництво 4,5 тис. тонн лайнеру та флютингу у місяць. За словами голови спостережної ради комбінату Сергія Рубана, зростанню обсягів випуску продукції сприяє загальний підйом ринку целюлозно-паперової продукції в Україні, тому “комбінат завжди знайте свою нішу на ринку”.

Крім того, комбінат планує розширити свою присутність на зовнішніх ринках за рахунок, зокрема, збільшення поставок кольорового газетного паперу у країни Азії.

Жидачівський ЦПК виробляє небілену целюлозу, різноманітний папір (газетний, офсетний, письмовий, обкладинковий, обгортковий); картон (тест-лайнер, флютинг, коробковий, палітурний, склеєний), гофротару.

У січні-жовтні 2002 року комбінат, за інформацією інформагентства, збільшив випуск паперу на 10,5% – до 30,43 тис. тонн, картону на 3,6% – до 59,5 тис. тонн, картонної тари на 3,3% – до 70,6 млн. кв. м.

У 2001 році підприємство отримало чистий прибуток від реалізації продукції у сумі 207,85 млн. грн., що на 20% перевищило аналогічний показник 2000 р., чистий прибуток склав 17,71 млн. грн. (2000 р. – на 91,5% менше). Обсяг виробництва за 2001 рік склав 208,3 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Вертоліт Мі-35 у повітрі під час здійснення пострілу

Суд конфіскував продукцію львівського заводу, призначену для виробника бойових вертольотів з Росії

У російського виробника бойових вертольотів компанії «Роствертол» (Ростов-на-Дону, РФ) в Україні конфіскували ...