Головна » Інше » Львівські депутати вимагають оскаржити призупинення судом «антиалкогольної ухвали»

Львівські депутати вимагають оскаржити призупинення судом «антиалкогольної ухвали»

Фото: segodnya.ua

Комісія депутатської діяльності та законності Львівської міської ради вимагає, щоб юридичне управління чимшвидше оскаржило судове рішення, яким було призупинено дію «антиалкогольної ухвали». 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода», посилаючись на рішення, прийняте комісією на позачерговому засіданні.

12 січня 2012 року Галицький районний суд Львова призупинив дію ухвали, якою обмежувалась торгівля алкоголем у місті, до закінчення розгляду по суті справи за позовом одного з місцевих підприємців. 

«Судова ухвала знову розв’язує руки торгівцям алкоголю та дозволяє безконтрольно продавати його у всіх закладах торгівлі», — заявив голова комісії Любомир Мельничук, цитує прес-служба.

Нагадаємо, 18 грудня 2011 року Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями і пивом (крім безалкогольного) на території міста Львова».

Раніше мер Андрій Садовий запропонував заборонити торгівлю в МАФах, щоб протистояти алкоголізму серед мешканців міста. Депутати міськради від ВО «Свобода», однак, доповнили проект ухвали, підготовлений командою міського голови, новими пунктами.

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич одразу попередила, що в депутатській редакції ухвалу виконати буде неможливо, оскільки вона суперечить законодавству.

21 грудня 2011 року мер ухвалу все-таки підписав.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...