Головна » Влада » Півсотні працівників Галицької митниці відсторонили від роботи за підозрою у корупції

Півсотні працівників Галицької митниці відсторонили від роботи за підозрою у корупції

Новопризначений керівник Галицької митниці Андрій Колобродов відсторонив від роботи 46 митників, яких управління внутрішньої безпеки Держмитслужби України запідозрило у корупції.

Про це повідомляється на сторінці Галицької митниці у Facebook з посиланням на відповідний наказ Колобродова.

«Так виконується рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 квітня 2021 року щодо боротьби з корупцією на митниці», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 2 квітня влада розпочала гучну боротьбу із контрабандою. РНБО на своєму засіданні запровадила санкції проти десяти «королів контрабанди», шістдесяти восьми пов’язаних із ними компаній, а також вирішила відсторонити від виконання службових обов’язків 125 працівників Держмитслужби, в тому числі сімнадцять керівників митниць та митних постів, яких підозрюють в причетності до корупційних діянь.

Санкції проти топ-контрабандистів стали головною темою відеозвернення Президента України, яке вийшло того ж дня. У ньому Володимир Зеленський, серед іншого, анонсував зміни до законодавства, у разі прийняття яких недостовірне митне декларування стане кримінальним злочином.

Приводом для відсторонення від роботи більше сотні митників по всій Україні став список, укладений управлінням внутрішньої безпеки Держмитслужби. Більша його частина стосується працівників Галицької митниці.

Як тепер розповів Андрій Колобродов, розпочато масштабні заходи щодо оновлення роботи Галицької митниці. Насамперед ретельно вивчається діяльність всіх працівників структури. «Без повного очищення кадрового складу від нечесних працівників, зміни ставлення до виконання службових обов’язків неможливо докорінно змінити підходи до діяльності служби», — підкреслив він.

На Галицькій митниці, за словами виконувача обов’язків її начальника, створять цілодобовий моніторинговий центр, який дасть змогу виявляти та оперативно реагувати на можливі зловживання. Центр, зокрема, моніторитиме ризикові митні операції, контролюватиме ввезення товарів від митного кордону до моменту митного оформлення, аналізуватиме правильність класифікації та митної вартості товарів.

Крім того, Колобродов має намір зробити так, щоб Галицька митниця займалась тим, задля чого її створили, в т.ч. працювала у форматі сервісної служби для громадян та юридичних осіб.

«Це лише частина заходів, що розпочинаються задля удосконалення роботи Галицької митниці. Ганебна ситуація, коли найбільша кількість звинувачених у причетності до контрабанди осіб є працівниками нашої митниці, має бути і буде виправлена», — наголосив в.о. начальника Галицької митниці.

35-річного Андрія Колобродова призначили в.о. начальника Галицької митниці 30 березня. До цього він працював в.о. заступника координаційно-моніторингової митниці Держмитслужби. Ще раніше — в органах Служби безпеки України. Мешкав у Києві.

За трудовим законодавством, відсторонення від роботи не означає звільнення працівника. При відстороненні відносини працівника з роботодавцем не припиняються, працівник лишень тимчасово не допускається до виконання своїх трудових обов’язків, як правило, з одночасним призупиненням виплати йому заробітної плати.
x

Рекомендуємо

СБУ викрила корупційну схему на Львівській митниці

Головного держінспектора митного поста «Краківець» взяли на хабарі

Попався! СБУшники затримали головного державного інспектора митного поста «Краківець», який вимагав у ...