Головна » Влада » Відійшов у засвіти Володимир Квурт
Володимир Квурт в своєму кабінеті у Винниках
Володимир Квурт

Відійшов у засвіти Володимир Квурт

Учора, 28 грудня, на 56 році життя зупинилось серце Володимира Леонідовича Квурта.

Останній міський голова Винників, депутат Львівської обласної ради, колишній секретар Львівської міської ради та багаторічний керівник Львівської тютюнової фабрики.

Досвідчений фахівець у сфері державного управління, якому вдалось за одну каденцію на посаді мера Винників зробити це містечко значно комфортнішим для життя, за що винниківчани ще довго будуть йому вдячні.

Винятково світла людина.

Порядний політик, що є рідкістю в наших реаліях. Складно знайти у львівському політикумі ще когось, хто користувався б такою повагою серед журналістів, як пан Володимир Квурт.

Він з увагою ставився до всіх. Зробив багато добрих справ, про більшість з яких широкому загалу не відомо, бо він їх робив не на камеру, не для піару, а тому що вважав це за необхідне.

Інтелігентний. Мудрий. Дотепний.

Він не раз казав, що однією з найбільших цінностей в цьому житті є щире людське спілкування. І, звичайно, сім’я.

Володимир Леонідович боровся з важкою хворобою, яка на деякий час відступила, давши йому можливість реалізувати багато корисних для громади ініціатив, але зрештою повернулася і забрала його в нас.

Пан Володимир був життєрадісною людиною. Хотів видати книжку з авторськими рецептами страв з м’яса. На жаль, не судилося.

Не дізнаємось також більше від нього жодних нових історій про Галицьке радіо.

Редакція “Прибутку” висловлює щирі співчуття дружині, дітям, рідним і близьким Володимира Квурта.

***

Для охочих попрощатись і провести Володимира Квурта в останню путь повідомляємо:

Парастас відбудеться сьогодні, 29 грудня, о 19:00 в храмі Святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Винниках (Шевченка, 2 – Патріарха Дмитрія, 1)

Похорон – 30 грудня, о 11:00, з храму. Поховають його на старому кладовищі у Винниках по вул. Шевченка.

Реакція соцмереж на смерть Володимира Квурта

Андрій Садовий, мер Львова: “Володимира знали, мабуть, усі львів’яни. Він вірно служив своїй громаді”. (via)

Ірина Гримак, голова Львівської обласної ради: “Після важкої хвороби зупинилося серце друга і близького соратника, колеги, надзвичайної людини Володимира Квурта”. (via)

Максим Козицький, голова Львівської ОВА: “Вічна пам‘ять! Щирі співчуття рідним та близьким” (via)

Петро Адамик, депутат Львівської міськради: “Якби попросили мене описати його в кількох словах, я б сказав, що він був Людиною, яка творить. Побратим. Друг. Однодумець. Кум. Найсвітліша і найдобріша людина, з усіх що знав. Філософ – у найкращому значенні слова” (via)

Ірина Магдиш, культуролог: “Якщо людині забрати справу, в яку вона вклала ціле серце, то серце розривається. Так сталося з Мареком Іващишином. Так сталося з Володимиром Квуртом”. (via)

Олег Синютка, народний депутат України: “Дуже світла та чиста серцем людина. Спочивай у мирі”. (via)

Григорій Козловський, президент ФК “Рух”: “Важко підібрати слова, щоб описати масштаб цієї постаті! … Це була людина з великої літери, якого любили та поважали люди! Я назавжди буду пам‘ятати наші теплі зустрічі та годинні щирі відверті розмови”. (via)

Ростислав Тістик, народний депутат України: “Невимовна втрата для Львівщини”. (via)

Максим Туркевич, керівник ГО “Український волонтерський центр”: “Скеля. Один із наймудріших і найсильніших людей, яких я знав в житті” (via)

x

Рекомендуємо

Володимир Квурт, міський голова Винників

Володимир Квурт: «Формування Львівської ОТГ — це договорняк між Садовим і Зеленським»

Інтерв’ю із, можливо, останнім в історії Винників міським головою