Головна » Влада » У податковій Львівщини змінився керівник
Львівська податкова

У податковій Львівщини змінився керівник

Вчора, 20 грудня, Андрія Щербака звільнили з посади начальника головного управління Державної податкової служби України у Львівській області.

Про це сьогодні повідомив «Форпост» з посиланням на радника голови Львівської ОВА Олега Радика.

В.о. керівника податкової Львівщини призначено Андрія Степановича Флиса, який є виходцем з податкової міліції, написав Радик в себе на «Фейсбуці».

Звільнення Щербака привітав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. З його слів, від роботи було відсторонено керівництво Львівської податкової у повному складі за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році.

«Рішення прийнято у зв’язку з відшкодуванням сумнівного ПДВ без належної всебічної попередньої перевірки», — написав Гетманцев.

«Розпочато розслідування, за яким при підтвердженні хоча б недбалості, послідує щонайменше звільнення. Всіх причетних. Ми однаково жорстко у війну повинні реагувати і на службову недбалість, і на злий умисел», — додав він, зауваживши, що це вже шосте подібне рішення з початку року.

Андрій Щербак очолював податкову Львівщини з лютого цього року.

Оновлено 22.12.2022: А от голові Львівської ОВА гучні кадрові ротації в податковій області, вочевидь, не сподобались. Він опублікував в Telegram їдкий допис, в якому перепало і Данилові Гетманцеву, і Андрієві Флису, і очільниці ДПС України Тетяні Кірієнко. Згадав він також і міністра фінансів Сергія Марченка.

Максим Козицький відзначив, що новопризначений Андрій Флис якраз і очолював відділ контролю за відшкодуванням ПДВ у Львівській області, відділ, який «безпосередньо відповідає за перевірку, підтвердження достовірності заявлених до відшкодування сум та формування висновків для відшкодування ПДВ з бюджету». Тобто за те, за зловживання із чим було відсторонено попереднього керівника податкової.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...