Головна » Інше » 40 співробітників „Ферозіт-Альфа” вторгнулися на Львівський автобусний завод — Ю.Сорокін

40 співробітників „Ферозіт-Альфа” вторгнулися на Львівський автобусний завод — Ю.Сорокін

25 липня близько 40 співробітників ТОВ „Ферозіт-Альфа” (Львів), яке є генеральним дистрибютором продукції ТМ „Ферозіт”, здійснили грубе фізичне втручання у роботу Львівського автобусного заводу. Про це сьогодні журналістам заявив голова правління ВАТ „ЛАЗ” Юрій Сорокін.

За його словами, те, що група осіб, які вторгнулися на ЛАЗ, є працівниками фірми „Ферозіт-Альфа”, з’ясувалося лише після того, як їх було витіснено з підприємства.

„У п’ятницю, 25 липня, о 14.00 до воріт старого збирального корпуса, який виходить на вул.Стрийську, під’їхав автомобіль, на якому було зварювальне обладнання, і невідомі люди зрізали ворота (цеху). Ці ворота загрузили у вантажівку і машина відбула в невідомому напрямку. Після цього група людей — від 35 до 45 чоловік — пройшли в приміщення цеху і почали вести будівельні роботи. Звичайно, у зв’язку з тим, що цей доступ є несанкціонованим, непогодженим і незрозуміло (було), хто це здійснював, силами служби безпеки Львівського автобусного заводу були застосовані відповідні заходи, з допомогою яких робота відповідних осіб була заблокована і ці невідомі особи були витіснені за територію цеху”, — повідомив Юрій Сорокін.

Для вирішення інциденту підприємство, як зазначив голова правління ЛАЗу, відразу ж залучило правоохоронні органи, які засвідчили, що працівники „Ферозіт-Альфа” у своїх діях вийшли за межі правового поля. „ДАІ приїхало, розібралось, сказало: „Так, дійсно, завод діяв у правовому полі, ніяких претензій нема”, — сказав він.

Юрій Сорокін повідомив, що з приводу інциденту ВАТ „ЛАЗ” скерувало відповідні листи у прокуратуру і міліцію, у яких зафіксовано факт псування майна Львівського автобусного заводу і заявлено про протиправні дії з боку осіб, які проникнули на територію підприємства.

„Я думаю, що правоохоронні органи дадуть оцінку”, — висловив сподівання Ю.Сорокін.

Як він розповів, частина збирального цеху, увійти в який можна лише з території ЛАЗу, викуплена „Ферозіт-Альфа” і, можливо, інцидент 25 липня був „намаганням реалізувати своє право власності”. Однак здійснювалося воно, наголосив Юрій Сорокін, урозріз з чинними нормами: фірма ніяк не повідомила адміністрацію ЛАЗу про те, що має намір реалізувати це своє право. „Це по-перше. А по-друге, коли вони купували, повинні були розуміти, яким чином вони будуть проходити в ці приміщення”, — додав голова правління підприємства.

Фірма „Ферозіт-Альфа”, за повідомленням львівської газети „Поступ”, заявляє, що дії її працівників 25 липня є законними, оскільки 2 місяці тому Верховний Суд визнав право власності на колишній збиральний цех ЛАЗу за нею. „Коли ми… прийшли працювати, нас чекали зачинені ворота. Ми зняли двері і розпочали роботу. Проте керівництво ЛАЗу викликало охорону, наших працівників відтіснили металевим щитом до дверей, не впустили машину з матеріалами, а потім взагалі заварили браму. Ми маємо документи, але що можна було зробити — нас кілька, а в них загін охорони”, — розповів інженер-технолог „Ферозіт-Альфа” Віктор Вуйцик.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...