Головна » Інше » Олександр Сендега зустрівся з керівниками галузевих профспілок Львівщини

Олександр Сендега зустрівся з керівниками галузевих профспілок Львівщини

Сьогодні голова Львівської ОДА Олександр Сендега зустрівся з керівниками галузевих профспілок Львівщини, які входять в Об‘єднання профспілок Львівщини.

Голова Об‘єднання профспілок Львівщини Роман Дацько наголосив на постійному підвищенні ролі профспілок в житті українського суспільства. Він поінформував, що в Об‘єднання профспілок Львівщини, яке є територіальною організацією Федерації профспілок України, входить 25 галузевих профспілок, які об‘єднують 625 тис. працівників. Роман Дацько зазначив, що Об‘єднання профспілок України має свою програму дій на 2003–2007 роки. Він розповів, що профспілкове Об‘єднання має декілька стратегічних напрямків діяльності. Зокрема, забезпечити громадянам право на працю. Роман Дацько поінформував, що планується щороку в області вводити 24 тисячі нових робочих місць. Окрім цього завданням профспілок є довести розмір мінімальної допомоги по безробіттю до мінімального прожиткового рівня, який є у всьому цивілізованому світі, а також досягнути того, щоб платіж зарплати був першочерговим.

Олександр Сендега зазначив, що основним показом розвитку є обсяги приросту виробництва продукції. За його словами, завдяки цьому можна говорити і про збільшення виробництва, і про нові робочі місця, і про збільшення рівня доходів. Олександр Сендега поінформував, що темпи приросту виробництва на Львівщині у 2003 року склали 14% порівняно з минулим роком.

Щодо соціальних проблем Олександр Сендега сказав, що у поточному році вдалося багато що зробити. Зокрема, було газифіковано 20 населених пунктів, введено в дію 15 нових та реконструйованих шкіл (до кінця року планується ще 4). Він також пообіцяв, що до кінця року буде здана друга черга Львівського регіонального онкоцентру, а до Різдва буде відкритий Сихівський шляхопровід.

Голова Львівської ОДА наголосив на важливості залучення інвестицій в економіку області, і не лише іноземних. Олександр Сендега повідомив, що до кінця року очікується розмір залучених інвестицій в область на суму 80 млн. дол. „Наступного року планується залучити стільки ж інвестицій, тому це не випадковість, а тенденція”, — додав він.

Олександр Сендега пообіцяв, що буде допомагати профспілкам вирішувати нагальні проблеми. Він закликав керівників за круглими столами спільно вирішувати проблемні питання і працювати на результат, а не на сам процес. „Дрібні політичні відхилення мене дратують”, — додав Олександр Сендега.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...