Головна » Інше » „Кредит Банк (Україна)” запровадив систему фінансового моніторингу клієнтських операцій

„Кредит Банк (Україна)” запровадив систему фінансового моніторингу клієнтських операцій

АТ „Кредит Банк (Україна)” запровадив систему фінансового моніторингу клієнтських операцій з метою недопущення використання банку для відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-центр „Кредит Банку (Україна)”.

З цією метою, як сказано у повідомленні, у банку та його структурних підрозділах визначено відповідальних працівників та спеціалістів з фінансового моніторингу, з якими проведено навчання на базі головного банку та Київського регіонального департаменту щодо виконання вимог законодавчих та підзаконних актів, що регулюють фінансовий моніторинг.

На базі головного банку також створений підрозділ „Відділ фінансового моніторингу”, до основних функцій якого віднесено організацію та координацію роботи структурних підрозділів банку щодо проведення фінансового моніторингу.

З метою автоматизації процесу фінансового моніторингу в банку, розробником програмного забезпечення – фірмою CS LTD – надано програму, яка дозволяє максимально автоматизувати обробку даних та обмін файлами повідомлень між уповноваженими органами та банком.

„Таким чином банк та його структурні підрозділи максимально підготовлені до проведення фінансового моніторингу операцій клієнтів і до виконання Закону України про відмивання грошей”, – зазначив прес-центр „Кредит Банку (Україна)”.

Як повідомлялося раніше, Україна прийняла Закон „Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом”, аби уникнути санкцій з боку членів Міжнародної урядової організації FATF.

На початку вересня 2002 року Міжнародна урядова організація FATF вперше внесла Україну до списку країн, що звинувачуються у сприянні відмиванню грошей.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...