Головна » Інше » Заступники Головних Прикордонних Уповноважених України і Польщі обговорили питання забезпечення ритмічності роботи пунктів пропуску через українсько-польський кордон

Заступники Головних Прикордонних Уповноважених України і Польщі обговорили питання забезпечення ритмічності роботи пунктів пропуску через українсько-польський кордон

Сьогодні у смт. Івано Франково Яворівського району Львівської області відбулася зустріч заступників Головних Прикордонних Уповноважених України і Республіки Польща, на якій обговорювались питання функціонування пунктів пропуску через українсько-польській державний кордон та забезпечення ритмічності їх роботи, — повідомила прес-служба Західного регіонального управління ДПС України.

У зверненні до польських колег начальник Західного регіонального управління Володимир Карась відзначив, що „конструктивна та плідна співпраця прикордонних відомств України і РП стає взірцем для розвитку співробітництва щодо забезпечення безпеки на майбутніх кордонах України з Європейським Союзом та дозволяє, з одного боку, нарощувати спільні зусилля з протидії злочинним проявам на кордоні, а з іншого — сприяє співпраці прикордонних відомств України і Республіки Польща щодо приведення українсько-польського державного кордону до стандартів Європейського Союзу”.

Далі, з ознайомчим словом виступив від польської делегації її керівник полковник Вєслав Кубацкі.
Під час переговорів генерал-майор Володимир Карась назвав одним із важливих кроків реалізації курсу України до євроатлантичної інтеграції спрощення технології здійснення прикордонного і митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон. Він поінформував, що в період з 15 червня по 1 грудня 2003 року Україною в пунктах пропуску через українсько-польський державний кордон проводиться експеримент. Суть експерименту полягає у наступному: виділенні окремих смуг для руху осіб, що прямують на легкових автомобілях, рейсових автобусах та пропуску організованих туристичних груп; здійсненні контролю пасажирів і водіїв без виходу їх із транспортного засобу; запровадженні вибіркового прикордонного і митного контролю; проведенні спільного прикордонно-митного огляду транспортних засобів; запровадженні в практику дій обмеженого терміну за часом здійснення контролю транспортних засобів.

В той же час, аналіз функціонування пунктів пропуску свідчить про виникнення ряду проблем, які стають причиною нарікань та скарг громадян при перетинанні спільного кордону. Наприклад, мають місце черги вантажного автотранспорту у пунктах пропуску через спільний державний кордон. Незважаючи на проведення в українських пунктах пропуску експерименту щодо спрощення прикордонних та митних формальностей, польськими контрольними службами проводиться подальше посилення контролю осіб та транспортних засобів, які прямують з України “зеленим коридором” – як результат, зменшення кількості громадян, які мають бажання слідувати даним коридором на виїзд з України.
Виходячи з цього, сторони дійшли відповідних спільних домовленостей, після чого керівники делегацій України та Республіки Польща підписали напрацьований під час зустрічі протокол переговорів.

Українську сторону представляли: заступник Головного Прикордонного Уповноваженого України, начальник Західного регіонального управління ДПС України генерал-майор Володимир Карась, Прикордонний Уповноважений по Львівській ділянці українсько-польського кордону полковник Віктор Щир, Прикордонний Уповноважений по Мостиській ділянці українсько-польського кордону полковник Олександр Зарицький, начальник сектору прикордонно-представницької роботи Адміністрації ДПС України підполковник Ігор Гармашов.

Польську делегацію очолював директор прикордонного управління Головної комендатури ПВ РП полковник Вєслав Кубацкі.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...