Головна » Інше » Парламент розглянув у першому читанні пропозицію Петра Олійника про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Сокальському районі

Парламент розглянув у першому читанні пропозицію Петра Олійника про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Сокальському районі

8 липня У Верховній Раді відбулось перше читання „Проектів законів про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку у Львівській області та про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування”, які внесені Комітетом паливно-енергетичного комплексу за поданням народного депутата Петра Олійника.

„Проект закону про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку у Львівській області підготовлено з метою врегулювання проблем, пов’язаних з частковим закриттям шахт та неповним бюджетним фінансуванням підприємств ДП “Львіввугілля” на території міст Червонограда, Соснівки, Гірник та Сокальського району”, — повідомив „Контекст-медіа” Петро Олійник.

Внаслідок економічної деградації, погіршення екологічної ситуації, значної втрати робочих місць через закриття шахт і несприятливої демографічної ситуації теперішній стан розвитку території розглядається як депресивний.

„Ліквідація лише двох вугледобувних підприємств в останні роки призвела до різкого росту безробіття регіоні, оскільки при закритті лише однієї шахти втрачається півтори тисячі робочих місць. У 2004 році ця цифра склала 3 тисячі робочих місць. Компанія “Укрвуглереструктуризація” зуміла лише покрити дефіцит робочих місць, працевлаштувавши 105 звільнених шахтарів”, — зауважив Петро Олійник.

Введення закону, на думку Петра Олійника, сформує фундамент для інвестиційної інтенсифікації процесу на території пріоритетного розвитку, що дасть поштовх для відходу від монофункціональності, приведе до економічної стабілізації та зняття соціальної напруги на території спеціального режиму інвестиційної діяльності.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...