Головна » Інше » Процентна ставка від находження коштів з інвестиційних проектів «Технопарки» в бюджет держави залишатиметься на рівні 0,3% ВВП — І.Юхновський

Процентна ставка від находження коштів з інвестиційних проектів «Технопарки» в бюджет держави залишатиметься на рівні 0,3% ВВП — І.Юхновський

Процентна ставка від надходження з інвестиційних коштів проектів «Технопарки» в бюджет держави становитиме і надалі 0,3% ВВП, а не заплановану 1,7%, у зв’язку з відсутністю коштів для належного фінансування інноваційної політики.

Про це повідомив народний депутат України, академік НАН України Ігор Юхновський на науково-практичному семінарі «Технопарки – результати, досвід, проблеми, тенденції», який пройшов сьогодні у Львові.

Як зазначив Ігор Юхновський, наразі в Україні відсутня модель функціонування технопарків, не надано потрібної земельної площі для діяльності технопарків, не передбачено механізм відпрацювання їх розширення, відсутні наукові лабораторії. Проблемою для реалізації продуктів технопарків, за його словами, стали пошуки ринків збуту товарів та інтервенція імпортних товарів на вітчизняний ринок.

Для належного функціонування технопарків потрібно, щоб бізнес фінансував проект на ¾ від загальної фінансової бази, вважає він.

На семінарі «Технопарки…» був присутнім заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик.
В Україні нараховується 8 технопарків. Першим і найприбутковішим з них є технопарк «Яворів».
Як повідомяло агентство, 23-25 червня у Львові проходила ІІ-а міжнародна науково-практична конференція „Розвиток науково-технологічних парків та інноваційних структур інших типів: Україна і світовий досвід”.

На ній заступник начальника Західного наукового центру НАН і МОН України Іван Дацюк заявив, що відкриття щораз більшої кількості технопарків не має впливу на інтенсифікацію інноваційної діяльності в Україні. Він проілюстрував це тим фактом, що за 4 роки діяльності технопарку „Яворів” у ньому зареєстровано лише 10 проектів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...