Головна » Інше » ГАЛИЦЬКИЙ РИНОК У ЛЬВОВІ ОДНОЗНАЧНО БУДЕ ЗАКРИТИЙ – В.КРАВЦІВ

ГАЛИЦЬКИЙ РИНОК У ЛЬВОВІ ОДНОЗНАЧНО БУДЕ ЗАКРИТИЙ – В.КРАВЦІВ

Ринок „Галицький” у Львові однозначно буде закритий. Це питання вирішене, – заявив 10 січня на зустрічі з трудовим колективом і торгівцями ринку перший заступник міського голови Львова Василь Кравців.

„Я розумію, що ви прийшли, щоб ринок не закривали, щоб вас не рухали, але цього не буде”, – сказав він.

Василь Кравців запевнив торгівців, що їм гарантовані робочі місця на інших ринках Львова. Він висловив своє здивування з приводу заяв торгівців Галицького ринку про те, що адміністрації решти ринків міста вимагають від них 1-2 тис. грн. „приписних”.

Начальник управління промисловості і підприємництва Львівської міськради Василь Щеглюк вкотре підкреслив, що першочергове право купівлі цілісного майнового комплексу Галицького ринку належить його працівникам, які орендують ринок з 1993 року.

В.Щеглюк зазначив, що покупець комплексу повинен провести відселення 25 квартир з аварійних будинків біля ринку. Він також буде зобов’язаний упродовж 2 місяців „вивести будинки (біля ринку) з аварійного стану”.

На запитання представниці Галицького ринку, чому до комплексу ринку зараховані сусідні з ним будинки, якщо до 2002 року „вони не вписувалися в оренду”, начальник управління промисловості відповів: „Якщо ви не вважаєте, що будинки не належать ринку, ми можемо з вами дискутувати. Бажання, щоб будинки входили в цілісний комплекс (ринку), висловив інвестор”.

Усього на зустрічі із представниками міської влади у Львівську міську раду прийшло близько 50 торгівців і працівників Галицького ринку. Її ініціатором, як стало відомо кореспонденту агентства, виступив перший заступник міського голови Львова Василь Кравців.

Згідно з планами, зустріч мала розпочатися у великому сесійному залі о 14.00, однак реально почалася на пів-години пізніше. Начальник управління промисловості і підприємництва Львівської міськради Василь Щеглюк пояснив це тим, що Василь Кравців затримався на терміновій нараді на одному із об’єктів міста.

З 14.00 по 14.25 працівників ринку тримали у коридорах ради, вони колядували і вигукували „Кравців, Кравців…”.

6 січня, згідно з рішенням Львівського міськвиконкому, ринок „Галицький” було закрито через аварійний стан прилеглих до ринку будинків.

Дирекція Галицького ринку подала судовий позов у Львівський обласний господарський суд, в якому оскаржуться дії міської влади Львова щодо закриття ринку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...