Головна » Інше » За 9 міс. „Львівобленерго” внаслідок безоблікового споживання та крадіжок електроенергії завдано збитків на суму понад 40 млн. грн.

За 9 міс. „Львівобленерго” внаслідок безоблікового споживання та крадіжок електроенергії завдано збитків на суму понад 40 млн. грн.

За 9 місяців цього року ВАТ „Львівобленерго” завдано збитків на суму понад 40 млн. грн.,— повідомив на засіданні Львівського прес-клубу реформ „Права та обов’язки споживачів енергетичного ринку” директор з маркетингу ВАТ „Львівобленерго” Андрій Скрипник.

Збитки завдано внаслідок безоблікового споживання електроенергії та крадіжок електроенергії.
За порушення правил користування електроенергією, за 9 місяців цього року представники ВАТ „Львівобленерго” склали 12406 актів, за якими нарахували 12 млн. грн.

При цьому, як повідомив Андрій Скрипник, найбільш поширеним видом порушення серед юридичних споживачів (близько 30%) є самовільне підключення до електромережі та використання електроенергії без укладення договору (20%).

„Львіволбленерго” подало 196 актів до прокуратури. За фактом крадіжок електроенергії ВАТ „Львіволбленерго” порушило 38 кримінальних справ.

Як повідомила прокурор відділу Львівської обласної прокуратури Яна Потинська, законодавство є надзвичайно жорстким щодо споживачів, при цьому, з усіх поданих заяв споживачів електроенергії задовольняються 1-2 скарги.

З іншого боку, протягом цього року в управління у справах захисту споживачів надійшло 71 скарга на дії представників ВАТ „Львівобленерго”, що становить 8% усіх поданих у цю структуру заяв, — повідомив заступник начальника управління у справах захисту споживачів Львівської ОДА Василь Ріпка. Особливою тенденційністю у неправомірності щодо споживачів відзначаються Шевченківський і Франківський РЕМи.„Ми будемо надсилати ці заяви і в „Львівобленерго” і в прокуратури”, — зазначив Василь Ріпка.

Відмикати від електропостачання будинки, ВАТ „Львівобленерго” має право у випадку несплати за електроенергію, згідно з показами лічильника та за розкрадання електроенергії,— повідомив начальник служби енергоінспекції Володимир Романів. При цьому він зазначив, що рівень несплати не є визначальним, значення має сам факт несплати.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...