Головна » Інше » Чистий прибуток „Галнафтогазу” за 9 міс. зріс у 15,6 разу — до 7,8 млн. грн.

Чистий прибуток „Галнафтогазу” за 9 міс. зріс у 15,6 разу — до 7,8 млн. грн.

За січень-вересень 2003 року ВАТ „Концерн Галнафтогаз” (Львів), що входить до трійки найбільших власників АЗС в Україні, отримав 7,8 млн. грн. чистого прибутку, — повідомив „Контекст-медіа” прес-секретар концерну Олесь Пограничний.

У порівнянні з січнем-вереснем минулого року чистий прибуток, отриманий „Галнафтогазом”, зріс у 15,6 разу (за 9 місяців 2002 р. компанія отримала 0,5 млн. грн. прибутку).

Необоротні активи (доля основних засобів — 74%) за звітний період зросли у 2,8 разу і становлять 128 513,2 тис. грн. З приводу позитивної динаміки показників фінансовий директор концерну Василь Даниляк, як повідомляє Олесь Пограничний, сказав: „Це постійна тенденція в нашій компанії, яка відображає інвестиційну спрямованість вкладення коштів, які заробляє та залучає компанія”.

Зношеність основних засобів „Галнафтогазу” на сьогодні становить 12,7%. Валюта балансу з початку року зросла у 2,2 разу і становить 261 215,4 тис. грн.

Власний капітал „Галнафтогазу” за 9 місяців зріс на 69% — до 146 539,9 тис. грн. Співвідношення власного капіталу концерну до залученого — 56:44. „Зменшення частки власного капіталу, — коментує начальник аналітичного відділу Андрій Худо, — відбулось за рахунок емісії облігацій, яка в 3-му кварталі становила 20 млн. грн., але, беручи до уваги рішення позачергових загальних зборів акціонерів, на яких затверджено питання про додаткову емісію акцій на 10 млн. грн. та інтерес до купівлі акцій не тільки теперішніми акціонерами, а й сторонніми особами, з якими проводились попередні переговори, що дає підстави очікувати додатково емісійного доходу орієнтовно 10-20 млн. грн. Це в свою чергу приведе до росту частки власного капіталу до понад 60% та зменшити ризиковість бізнесу”.

EBITDA (сума з чистого прибутку, амортизації, процентів за кредити та податку на прибуток, що вказує на обсяги грошового потоку, які дає бізнес за умови роботи на власному капіталі, без додаткових залучень) „Галнафтогазу” за 9 місяців 2003 року становить 16,4 млн. грн. Минулого року в аналогічному періоді цей показник становив 3,3 млн. грн. 5-разове зростання EBITDA за останній рік, як пояснює Андрій Худо, відбулося в основному через ріст прибутку та амортизаційних відрахувань.

За 2002 рік ВАТ „Концерн Галнафтогаз” при доході у 56 458,9 тис. грн. отримав чистого прибутку в сумі 593,4 тис. грн. (за іншими даними чистий прибуток-2002 компанії склав 320,1 тис. грн.).

„Галнафтогазу” належить понад 170 АЗС, в тому числі 72 сучасних автозаправних комплексів ТМ „Окко”, у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій і Чернігівській областях, а також у Києві.

Статутний фонд компанії — 120 млн. грн. 3 листопада 2003 р. на позарчергових зборах акціонерів було вирішено збільшити його до 130 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...