Головна » Інше » Інвестиційній програмі ЛАЗ не загрожує відміна у зв’язку з ініціативою президента про відміну Закону „Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні” — Мінекономіки

Інвестиційній програмі ЛАЗ не загрожує відміна у зв’язку з ініціативою президента про відміну Закону „Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні” — Мінекономіки

Вимога президента Леоніда Кучми до Кабінету Міністрів у двомісячний термін надати на розгляд Верховної Ради законопроект про відміну Закону „Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні” не повинна спричинити до скасування розпорядження Кабміну про затвердження інвестиційної програми ЗАТ „Львівський автомобільний завод”.

Про це „Контекст-медіа” повідомив перший заступник міністра економіки та з питань європейської інтеграції Володимир Першин.

„Про Львівський автомобільний завод не йде мова”, — сказав він.

За його словами, ініціатива президента обгрунтована прагненням України вступити в Світову організацію торгівлі. У законі ж про стимулювання виробництва автомобілів є норми, які не узгоджуються з вимогами щодо вступу в СОТ, зокрема у частині збільшення ставок ввізного мита.

Сьогодні прес-секретар президента Олена Громницька повідомила, що Л.Кучма підписав документи, у яких зобов’язує Кабмін у двомісячний термін представити на розгляд ВР законопроект про відміну Закону „Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні”. За даними „Обозревателя”, президент також підписав Указ „Про відміну Інвестиційної програми виробництва вантажних автомобілів та автобусів ВАТ „Луцький автомобільний завод”.

17 липня 2003 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №1100 про затвердження інвестпроекту виробництва вантажних автомобілів, автобусів, комплектуючих та запчастин до них ЗАТ „Львівський автомобільний завод”. Постанова прийнята відповідно до закону про стимулювання виробництва автомобілів в Україні. З 1 вересня проект ЗАТ „ЛАЗ” почав реалізуватися.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...