Головна » Бізнес » Медіа » Газета «Ратуша» «розводиться» з Львівською міською радою
Логотип газети "Ратуша"

Газета «Ратуша» «розводиться» з Львівською міською радою

Трудовий колектив комунального підприємства «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» на зборах ухвалив рішення прийняти участь у реформуванні свого видання та обрав спосіб реформування.

Про це «Прибуток» повідомив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун.

За його словами, спосіб реформування, який обрали журналісти та працівники «Ратуші», передбачає, що орган місцевого самоврядування автоматично виходить зі складу співзасновників комунального ЗМІ.

«Тепер, відповідно до закону [«Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»] депутати міської ради до 1 травня 2016 року в обов’язковому порядку повинні прийняти рішення про вихід зі складу співзасновників. З редакцією строком на 15 років укладається договір оренди приміщення, в якому знаходиться газета, з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій», — зазначив Болкун.

Внаслідок реформування редакція «Ратуші» перетвориться на суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості.

«Ратуша» стала п’ятим комунальним виданням у Львівській області, яке провело збори свого колективу й на виконання закону ухвалило рішення взяти участь у реформуванні газети, повідомив представник ЛОО НСЖУ.

У Львівській області налічується 29 комунальних друкованих ЗМІ, у яких працюють близько 300 співробітників.

Читайте також:

– Савельєв: Газета «Ратуша» вводить передплату та шукає незаангажованих інвесторів (Zik)

ЛОДА проведе конкурс бізнес-планів з реформування комунальної преси

x

Рекомендуємо

Львівське радіо

Депутати прийняли програму підтримки «Львівського радіо»

Львівська міськрада на засіданні сесії у вівторок, 6 грудня, погодила Програму організації ...