Головна » Бізнес » Медіа » У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах
Міські залізничні каси у Львові
Залізничні каси на вул. Гнатюка не працюють вже декілька років

У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах

У мерії Львова обрали видавництво, яке отримає можливість створити книгарню у колишніх міських залізничних касах на вул. Гнатюка. За рішенням конкурсної комісії, переможцем відповідного інвестиційного конкурсу стало маловідоме для широкого загалу видавництво «Човен».

Знамените «Видавництво Старого Лева» та видавництво «Дух і Літера», які також претендували на реалізацію цього інвестпроекту, піймали облизня.

Конкурс щодо створення книгарні в нежитловому приміщенні на першому поверсі будинку по вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22, де багато років розташовувались залізничні каси «Укрзалізниці», місто оголосило ще в 2021 році. Згідно з умовами конкурсу, видавництво-переможець повинне буде вкласти в ремонт приміщення 5 млн грн. Натомість отримає його в оренду на п’ять років з правом продовження.

Планувалось, що переможця визначать до кінця лютого 2022 року. Однак повномасштабна війна внесла свої корективи, тож конкурс на деякий час заморозили. Відновили його вже у серпні 2023-го. А в понеділок, 23 жовтня, оголосили результати.

«Наступний крок — затвердження переможця та підписання договору», — зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Перед видавництвом «Човен» — суттєвий фронт робіт. В приміщенні на Гнатюка площею 382,2 кв. м воно має облаштувати власне книгарню, в якій не менше 50% книг повинні бути серйозної тематики (філософія, культурологія, історія, політологія, урбаністика тощо), простір для проведення конференцій, презентацій та різних тематичних зустрічей, майстер-класів (в т.ч. письменницької майстерності), читальний зал, коворкінг. Там же проводитиметься науково-дослідна та науково-виробнича діяльність.

Видавництво «Човен» є фактично видавництвом Львівського медіафоруму. Створене у 2017 році львівським медіаменеджером, політологом Ігорем Балинським та позаштатним радником мера Львова Остапом Проциком. Спеціалізується на видавництві репортажної та документальної літератури. За весь час видало з десяток книжок.

x

Рекомендуємо

Інна Свистун

Економічним розвитком Львова займеться Свистун

В мерії Львова — кадрові перестановки. Департамент економічного розвитку очолила Інна Свистун, ...