Головна » Інше » ЛОДА проведе конкурс бізнес-планів з реформування комунальної преси

ЛОДА проведе конкурс бізнес-планів з реформування комунальної преси

У 2016 році Львівська облдержадміністрація має намір провести конкурс бізнес-планів з реорганізації комунальних засобів масової інформації у приватні або ж спільної власності.

Про це повідомила директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА Галина Гречин, інформує Zaxid.net.

Бізнес-план, за словами чиновниці, може передбачати як перетворення газети на інтернет-видання та створення сайту, так і модернізацію техніки в редакціях друкованих ЗМІ, аби вони могли продовжити роботу.

Участь у конкурсі зможуть взяти районні та міські газети, в тому числі львівська «Ратуша».

Переможці конкурсу отримають гроші на реформування з призового фонду. Скільки це буде, наразі не відомо. Галина Гречин зазначила, що Львівська ОДА хоче виділити на організацію конкурсу та формування призового фонду загалом 400 тис. гривень, однак остаточна сума стане відомою після формування бюджету області.

Якщо облрада затвердить обласний бюджет у січні, то вже в лютому-березні сформують умови конкурсу, а в квітні розпочнуть прийом заявок. Оголосити переможців конкурсу ЛОДА планує у серпні-вересні 2016 року.

На сьогодні у Львівській області діють 29 комунальних друкованих ЗМІ, у яких працюють близько 300 співробітників, згідно з даними департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА.

Як відомо, у листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, який передбачає, що органи влади та місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ. Закон дає комунальним виданням 3 роки на реформування і містить пункт про державну підтримку реформованих друкованих ЗМІ.

x

Рекомендуємо

Релокація підприємств

На Львівщині поменшало релокованих підприємств. Куди поділися

Чотири десятки підприємств із числа тих, що з початку війни релокувалися у ...