Головна » Бізнес » Огляд сервісу подобової оренди квартир Vlasne

Огляд сервісу подобової оренди квартир Vlasne

Львівські готелі і хостели тріщать по швах від навали туристів, усе більша кількість яких навідується у наше місто. Лише за чотири дні травня, з першого по четверте число, Львів відвідало 100-150 тисяч туристів. Це — офіційні дані, оприлюднені управлінням туризму Львівської міської ради. На великодні свята тут нарахували 40 тисяч туристів, на 25% більше, ніж минулого року. А на новорічно-різдвяні — усі 300 тисяч.

І проводять туристи у Львові вже в середньому не 2,6 доби, як було в 2006 році, а три-чотири.

Місцеві готелі, спроможні одночасно розмістити трохи більше 6300 осіб, ледве справляються з таким потоком іноземців та іногородніх. Хостели також на межі. За даними уже згаданого управління, на травневі свята місцеві заклади розміщення були заповнені майже на 100%.

Не дивно, що на цьому тлі у Львові розвивається бізнес зі здавання приватних помешкань у подобову оренду. Кажуть, це на сьогодні вигідніша справа, аніж оренда довгострокова. Приїжджі радо зупиняються у приватників, оскільки отримують не гірший, а іноді й кращий сервіс за хорошу ціну.

Пошук клієнтів відбувається, в основному, за допомогою інтернету. Бо що робить турист, коли збирається відвідати Львів на пару днів і має намір поселитись на квартирі, аби уповні відчути шарм життя по-львівськи? Він запитує в Google або «Яндекса» «квартири подобово Львів». Або «квартиры посуточно Львов», якщо це російськомовний турист. І тут він бачить низку спеціалізованих сайтів, на яких зібрано оголошення про львівські квартири, які здаються у подобову оренду.

Vlasne.ua — один з таких сайтів. На ньому є спеціальний розділ, де зібрано винятково пропозиції щодо тимчасового житла у Львові. Особливістю інтернет-ресурсу є те, що він публікує оголошення лише від власників квартир, а не посередників.

У сайту доволі висока відвідуваність, і вона зростає. Так, за минулий місяць його відвідало понад 50 000 осіб, згідно з даними сервісу веб-аналітики Similarweb. Частина відвідувачів потрапила на сайт з пошукових систем за пошуковими запитами, що свідчать про їхній інтерес до подобової оренди житла у Львові.

Ось топ-10 пошукових запитів, за якими відвідувачі заходять на сайт lvov.vlasne.ua:

  1. «квартиры посуточно львов»
  2. «квартири подобово львів»
  3. «снять квартиру посуточно во львове»
  4. «снять квартиру во львове посуточно»
  5. «квартиры гостиницы посуточно львов»
  6. «львів квартири подобово»
  7. «подобова оренда квартир у львові»
  8. «львов квартиры посуточно»
  9. «зняти квартиру у львові подобово»
  10. «львів квартира подобово»

За усіма цими запитами, окрім одного, сайт знаходиться на першій сторінці пошукової видачі Google та «Яндексу». Це — хороший показник. Він означає, що сайт добре видимий у пошуку. На нього зі значно вищою ймовірністю зайде людина, яка є потенційним клієнтом власника квартири, що розмістив на цьому сайті оголошення про оренду. За даними адміністрації Vlasne, кожне опубліковане на ньому оголошення з середньою ціною переглядають більше 500 разів на місяць.

Vlasne має українську, російську та англійську версії. Це дозволяє команді онлайн-проекту просувати його в україномовному, російськомовному та англомовному сегментах інтернету, чим вона, власне, і займається.

Оголошень про квартири, що здаються у подобову оренду у Львові, на Vlasne порівняно небагато, якщо брати до уваги сайти-конкуренти, на деяких з яких кількість оголошень перевалює за дві тисячі. Це може бути пояснено тим, що, як вже було сказано, сайт не приймає до публікації оголошення від посередників. У тому, що оголошень на сайті відносно небагато, для власника квартири може бути вигода, адже його оголошення з більшою ймовірністю потрапить на очі туристу, а не загубиться у кілометровій стрічці оголошень від конкурентів.

У Vlasne є додатки, розроблені під мобільні пристрої, що працюють на базі операційної системи Android, а також для iPhone.

Переходимо до головного — як додати оголошення на Vlasne. Для початку треба пройти процедуру реєстрації. Все просто: треба поділитись особистими даними — країна, область, місто, ім’я користувача (логін), ім’я та прізвище, e-mail, контактний телефон. І, звісно, придумати пароль.

Відтак клікнути на пункт меню «Додати нерухомість». Відкриється сторінка з низкою пунктів. Їх потрібно заповнити.

Насамперед треба обрати із запропонованих варіантів тип нерухомості, що здається (квартира, кімната, дім, міні-готель). Відтак придумати заголовок оголошення. Він має складатись не більше ніж з 40 символів. Бажано придумати такий заголовок, аби він «чіпляв», виокремлював оголошення на тлі інших йому подібних.

Після заголовку йдуть поля, в яких слід вказати адресу, за якою розташоване житло. Нижче потрібно вказати контактний телефон, за яким можна зв’язатись із власником квартири. Далі — площу житла, кількість спальних місць, мінімальний термін проживання (діб).

У наступному блоці треба поставити галочки біля «начинки» квартири. Є посудомийна машина? А фен? Кондиціонер? Телевізор? Важливо нічого не пропустити. Особливу увагу варто звернути на Wi-Fi. На сьогодні маса людей не можуть собі уявити життя без інтернету, без того, аби кожні 15 хвилин зазирнути у Facebook чи Twitter. Нещодавно було оприлюднено дані дослідження, в ході якого з’ясувалось, що наявність безплатного Wi-Fi для туристів є найважливішою послугою при виборі готелю. Очевидно, у випадку з вибором тимчасового житла картина не надто відрізняється.

Чи дозволено у квартирі поселятись з тваринами? А з дітьми? А курити в ній можна? На ці запитання також потрібно відповісти перед публікацією оголошення на Vlasne.

У пункті «Розширений опис» можна подати ще більше інформації про квартиру. Написати, чим вона особлива і вигідно відрізняється з-поміж інших. Допускається публікація опису українською, російською та англійською мовами — для цього є відповідні поля.

Наступні на черзі — умови заїзду та виїзду. Зокрема, слід зазначити, де і в кого гість може отримати ключі від квартири.

Трохи нижче потрібно вказати час заїзду і виїзду. У готелях переважно заселення відбувається в обід, а виселення — до 12:00. Цей пункт обов’язковий для заповнення, щоб уникнути у подальшому непорозумінь з гостями в ситуації, коли одні ще не виїхали, а інші вже приїхали поселятись.

Нарешті ми дійшли до пункту, що стосується вартості оренди. Для тих, хто не дуже орієнтується в цінах, Vlasne розробив спеціальний сервіс «Аналіз цін». Його можна знайти в «Особистому кабінеті». Він дозволяє довідатись середні розцінки на оренду квартир. Достатньо лише задати параметри для аналізу — вулицю, на якій розташоване помешкання, яке планується здавати в оренду, його площу, кількість кімнат. А ще радіус у кілометрах (аналізуватимуться ціни на квартири, розташовані в межах вказаного радіусу). Наприклад, якщо цікаво, скільки можна попросити за проживання в 1-кімнатній квартирі площею 40 «квадратів» на вулиці Дорошенка, то побачимо, що в радіусі 1 км подібні квартири здають в середньому за 296 гривень/доба. Корисна штука!

Якщо треба, є змога окремо вказати ціну за тиждень і місяць проживання. А також розцінки на оренду у період новорічних свят.

Наступний пункт стосується суми страхового депозиту, умов відміни броні, способів оплати (готівка, кредитна картка, PayPal, Webmoney, безготівковий).

Відтак можна переходити до завантаження фотографій квартири. Функціонал Vlasne дозволяє одночасно завантажити декілька фото. Вони повинні бути якісними, зображення на них чітким. Дозволені формати файлів — jpeg і png. Розміри фото мають бути не меншими за 600х420 пікселів. Головна світлина обов’язково має бути горизонтальна. Не допускається розміщення світлин з водяними знаками інших сайтів.

Є можливість додати також і відео із зображенням об’єкта нерухомості. Відео має бути якісне, а сам файл «важити» не більше 100 мегабайт. Можна вставити код з YouTube, «Вконтакті» або RuTube.

Безпосередньо перед публікацією оголошення Vlasne просить обрати тип публікації. Є три варіанти на вибір. Перший — «Проста публікація»: оголошення буде опубліковане у розділі «Львів» на сайті Vlasne, буде доступне всім відвідувачам, але знаходитиметься у лістингу нижче за «Гарячі» оголошення. Ціна за таке розміщення складає 80 гривень на 1 місяць і 210 грн — на три місяці.

Другий тип публікації — «Гаряче» оголошення, яке розміщується у розділі «Львів» на найвиднішому місці, угорі сайту. Ціна за таке розміщення вища: 1 міс. — 160 грн., 3 міс. — 450 грн.

Тип публікації «Гаряче+головна» означає, що, окрім того, що оголошення буде опубліковане вгорі сторінки розділу «Львів», так воно ще й з’явиться на головній сторінці сайту Vlasne. Ціна: 300 грн. за 1 міс. і 800 грн. за 3 міс.

Перед публікацією всі оголошення проходять модерацію і з’являються у лістингу лише після того, як їх перевірить адміністратор сайту. Сплачені і опубліковані оголошення також розміщуються на сайтах Roomer.lviv.ua, Lun.ua, Realty.Yandex.ua.

І на завершення ще одна цікава інформація про Vlasne.ua. В «Особистому кабінеті» користувача цього онлайн-сервісу є розділ «Статистика», де можна подивитися, скільки разів відвідувачі переглянули те чи інше оголошення. Є також розділ «Чорний список». У ньому власники житлової нерухомості обмінюються даними про недобросовісних орендарів. Переважно це аферисти, які беруть квартири у подобову оренду і перездають їх у довгострокову оренду. Нарікають рантьє також на різного штибу злодіїв і пияків.

x

Рекомендуємо

Хлібосол

Верховний Суд поставив крапку у справі Львівська міськрада проти «Хлібосолу»

Верховний Суд відмовився відкривати провадження за касаційною скаргою Львівської міськради на постанову ...