Головна » Інше » Податкова подовжила мораторій на перевірки малого бізнесу

Податкова подовжила мораторій на перевірки малого бізнесу

Фото: volynnews.com

Державна податкова служба подовжить мораторій на перевірки малого бізнесу: дрібних підприємців не турбуватимуть не тільки у першому, а й у другому кварталі 2012 року.

Про це повідомив голова ДПСУ Олександр Клименко сьогодні після засідання Кабінету Міністрів, повідомила прес-служба ДПС України.

Клименко підкреслив, що діючий мораторій безумовно виконується. «Жоден інспектор чи податковий міліціонер не відвідав жодного ринку або інше місце, де працюють підприємці. Малий бізнес взяв участь у створенні нової спрощеної системи оподаткування, а згодом отримав адаптаційний період для впровадження у своїй роботі нових вимог закону», — зазначив він.

Крім того, за словами податківця, продовжується скорочення кількості перевірок інших суб’єктів господарювання. План на перший квартал передбачає, що перевірятимуть тільки 2 тис. підприємств.

Позаминулого року в Україні відбулося 23 тисячі перевірок. У минулому – 12 тис. У 2012 році, за попередніми розрахунками, їх буде близько 8 тис.

«Тобто за рік фіскальний контроль зменшився майже втричі, і при цьому став якіснішим. Впроваджена система пошуку суб’єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників дистанційно, виключно аналітичними методами. Не турбуючи при цьому сумлінних платників. І надалі ми будемо розвивати, в першу чергу, безконтактні способи моніторингу», — зауважив Олександр Клименко.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...