Головна » Бізнес » Нерухомість » «Вілла Швейцарія»: мабуть, найхимерніший житловий комплекс у Львові (фото)

«Вілла Швейцарія»: мабуть, найхимерніший житловий комплекс у Львові (фото)

Бачили новобудову, яка «окупувала» 100-літню віллу у Львові? А я її вам зараз покажу!

Знаходиться вона в районі, який не знайдеш на карті Львова, але про який добре знають містяни. Це Софіївка, місцевість на межі Галицького та Сихівського районів. Колись давно вона була передмістям, тож тут було збудовано чимало приватних особняків. Однак останніми роками її забудовують багатоповерхівками, і вона поступово втрачає свій шарм.

Новобудова на вул. Ярославенка, 21, про яку йде мова, якщо кинути на неї побіжно оком, нічим не особлива. Та якщо бодай ненадовго затримати на ній свій погляд, помічаєш, що вона фактично складається з двох будинків — старого одноповерхового будиночка та монструозного багатоквартирного будинку, який ніби навалився на нього зверху. Дуже дивне видовище.

ЖК “Вілла Швейцарія” на вул. Ярославенка, 21 у м. Львові

Цей чудернацький будинок є дітищем забудовника Idea Intelligent Development та архітектурної майстерні «Симетрія». Його фактична назва — ЖК «Вілла Швейцарія». Ввели його в 2018 році.

В елітній чотириповерхівці — 39 квартир площею від 48,97 до 155,56 кв. м., підземний паркінг на 33 автомобіля, стелі висотою 3,2 метра, панорамні вікна. Є відносно невелика територія, закрита від сторонніх. Дах новобудови зроблено таким чином, щоб взимку він утримував сніг і таким чином забезпечувалось додаткове утеплення будинку. Усі квартири в ЖК продано. За даними domik.ua, однокімнатну квартиру в ньому можна було придбати за ціною від 35 680 грн за метр квадратний.

Стара вілла в складі новобудови

Стара садиба, яка ніби опинилась в окупації новобудови, — це вілла, збудована в 1892 році за проектом талановитого львівського архітектора Генрика Сальвера. Вона виконана в швейцарському стилі з елементами ранньої сецесії, має дерев’янні веранду, терасу й піддашшя.

Та сама вілла до спорудження ЖК “Вілла Швейцарія”. Фото: inlviv.in.ua

На сайті архітектурної майстерні «Симетрія» дізнаємось, що вілла ця не належала до пам’яток архітектури, була досить-таки в плачевному стані і, цілком ймовірно, її просто б знесли, але архітекторам вдалось переконати забудовника залишити її і обіграти в проекті нового житлового комплексу. Відтак віллу реставрували і пристосували під «вхідний вузол для нового багатоквартирного будинку», тобто зробили всередині ліфт та сходи, з допомогою яких мешканці ЖК, як художньо висловились в «Симетрії», ніби переносяться з кінця 19 ст. у 21 століття.

x

Рекомендуємо

Приміщення на вул. Зеленій, 7 продали з аукціону

Нежитлові приміщення на початку вул. Зеленої продали за 16 млн грн. За них боролись дев’ять учасників, ціна продажу значно перевищила стартову

У Львові продали нежитлові приміщення на першому поверсі будинку по вул. Зеленій, ...